1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dicle Elektrik, Drone ile Kaçak Elektrik Trafo Operasyonu Gerçekleştirdi: Ekonomiye Yıllık 200 Milyon Liradan Fazla Zarar

Dicle Elektrik, Drone ile Kaçak Elektrik Trafo Operasyonu Gerçekleştirdi: Ekonomiye Yıllık 200 Milyon Liradan Fazla Zarar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Elektrik, jandarma desteğiyle Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde drone ile kaçak elektrik kullanımı denetimleri gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde 100 bin nüfusa yetecek güçte 351 kayıt dışı elektrik trafosu tespit edildi. Kaçak kullanıcıların normalden 9-10 kat fazla enerji tükettikleri ve bu durumun ekonomiye zarar verdiği belirtildi. Sadece nisan ayında tespit edilen kaçak trafoların sulama sezonunda ekonomiye 200 milyon liranın üzerinde zarar verdiği ortaya çıktı.

Ceylanpınar ve Viranşehir’de 19 kayıt dışı trafoya el koyan Dicle Elektrik, kalan 332 trafo için suç duyurusunda bulundu. Drone kayıtlarında trafoların tarlalara gömülerek gizlendiği de belirlendi. Şirketten yapılan açıklamada, teknoloji destekli kontrollerin aralıksız devam ettiği vurgulandı. Elektrik hırsızlığıyla mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirten şirket yetkilileri, bölgedeki kaçak tüketimin yüzde 42,8’e kadar düşürüldüğünü ifade etti.

Kaçak elektrik kullanımının dağıtım ve iletim hatlarına zarar verdiği, vatandaşların kesintisiz elektrik kullanma haklarını etkilediği aktarıldı. Tarımsal sulama döneminde hatlara aşırı yüklenmenin arızalara ve kesintilere neden olduğu belirtildi. Bu durumun bölge ve ülke genelinde enerji arzını tehdit ettiği vurgulandı. Dağıtım şebekesinin aşırı yüklenmesi durumunda zorunlu kesintilerin kaçınılmaz hale gelebileceği ifade edildi. Bu nedenle kaçak kullanımın devam etmesi halinde şebekenin aşırı yüklenmesi durumunda kesintilerin artabileceği uyarısında bulunuldu.

Dicle Elektrik, sahada teknoloji destekli kontrolleri sürdürerek elektrik hırsızlığıyla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti. Şirket, kaçak kullanımın bölge ve ülke genelinde enerji arzını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, vatandaşları düzenli ve kayıtlı elektrik kullanmaya teşvik etmeyi hedefliyor. Ayrıca, kaçak elektrik kullanımının yaygınlaşması durumunda bölgede ve ülkede enerji kesintilerinin artabileceği uyarısında bulundu.

(news-source-inline{margin-bottom: 20px;color: #A1A1A1;font-size: 15px; line-height: 15px;margin-top: 2px;font-family: “Gilroy Black”,sans-serif;} .news-source-inline span { font-family: “Gilroy Bold”,sans-serif; color: #7F7F7F;}KAYNAK: AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dicle Elektrik, Drone ile Kaçak Elektrik Trafo Operasyonu Gerçekleştirdi: Ekonomiye Yıllık 200 Milyon Liradan Fazla Zarar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin