1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dicle Üniversitesi Hastane Yemeği Skandalı: Zehirlenen 100 Çalışanın Ardındaki Korkunç Gerçekler!

Dicle Üniversitesi Hastane Yemeği Skandalı: Zehirlenen 100 Çalışanın Ardındaki Korkunç Gerçekler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde 17 Temmuz günü 100’den fazla çalışan, yedikleri hastane yemeğinden zehirlenerek acil servise kaldırıldı. Numuneler incelendiğinde zehirlenmenin mönüdeki pilav üstü döner, aşure ve salatadan kaynaklandığı belirlendi. Florya Holding’in fakültenin yemek ihalesini aldığı ve bu firmanın Manisa’da askerlerin zehirlenmesinden sorumlu tutulduğu öğrenildi. Sorumlu müdür Ahmet Türkmen olaydan sonra tutuklandı ve daha sonra tahliye edildi.

CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Rota Yemekçilik hakkında Meclis’te soru önergesi verdi. Burada, Rota Yemekçilik’in farklı isimler altında yıllardır devletten ihale aldığı ve AKP tarafından korunduğu iddia edildi. Milletvekili Biçer, Rota’nın ihale almasına engel olunması gerektiğini belirtti ancak önerge AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Rota Yemekçilik’in kurucuları Veysi Avşar ve Ali Osman Avşar tarafından 2013 yılında kurulduğu ve aynı kişi tarafından grup firmaları da oluşturulduğu belirlendi. Şirket, kirli sicili nedeniyle Rota ismini kullanamayınca Florya Holding çatısı altında faaliyetlerine devam etti. Florya Holding, yıllardır farklı isimlerle aynı firmalar üzerinden yemek ihaleleri alarak bir rant oluşturdu.

Rota Yemekçilik, Manisa’da toplu asker zehirlenmesi olayı sonrasında kamu ihalelerine katılmama yasağı aldı. Ancak yasağın sona ermesiyle Florya Holding bünyesinde devam etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, yemek firmalarının mafyalaştığını ve insan sağlığına zarar verdiğini belirterek konuya dikkat çekti.

Florya Holding sahipleri Veysi ve Ali Osman Avşar’ın AKP’li bakan ve milletvekilleriyle yakın ilişkileri olduğu, sosyal medya paylaşımlarından anlaşıldı. Firmanın eski Bağlar Belediye Başkanı tarafından rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan Hüseyin Beyoğlu’nun bir nikah törenine katıldığı ve AKP’li birçok bürokrat ile aynı karede göründüğü belirtildi. Bu durum, yemek ihalelerindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını güçlendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dicle Üniversitesi Hastane Yemeği Skandalı: Zehirlenen 100 Çalışanın Ardındaki Korkunç Gerçekler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin