1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dijital Diplomasi ve Instagram Müzakeresi: Türkiye ile Meta Arasındaki Görüşmelerde Neler Oluyor?

Dijital Diplomasi ve Instagram Müzakeresi: Türkiye ile Meta Arasındaki Görüşmelerde Neler Oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayman, Türkiye’nin hukukuna ve kurallarına uygun davranılmasını istediğini belirtirken, sansür ve yasaklara karşı olduklarını fakat dijital ağ sağlayıcılarının sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediklerini vurguladı. Instagram’a getirilen erişim engeli konusunda müzakerelerin devam ettiğini söyleyen Yayman, müzakerelerin herkesin bir adım geri atmasını gerektirdiğini ifade etti. Instagram’ın Türkiye’deki kurallara uyduğu takdirde sorunun kolayca çözülebileceğine inandığını belirtti.

Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda Meta yetkililerini 2 kez dinlediklerini ve Türkiye’de temsilcilik açılması taleplerini ilettiklerini söyledi. Meta yetkililerinin talepleri olumlu karşıladığını ve sorulara ikna edici cevaplar verdiğini belirtti.

Çifte standart konusunda taleplerinin olduğunu belirten Yayman, dijital ağların hür ifade alanları olduğunu vurgulayarak, Meta’nın bazı suçları engellemesi gerektiğini belirtti. Cinsel içerikli suçlar, kumar, kadına şiddet gibi konuların ele alınması gerektiğini ifade eden Yayman, bu konuların dünya genelinde konuşulması gerektiğini dile getirdi.

Hükümet olarak sansüre ve yasaklara karşı olduklarını belirten Yayman, Türkiye’nin hukukuna uygun davranılmasını istediklerini söyledi. Çifte standart istemediklerini ve müzakerenin kurallara uygun şekilde ilerlemesi gerektiğini vurguladı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun Instagram konusunda toplanacağını belirten Yayman, komisyonun dijital gündeme önem verdiğini ve diğer ağ sağlayıcılarıyla da görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Meta yetkililerinin komisyona davet edilebileceğini belirten Yayman, bu konuda henüz bir talep olmadığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dijital Diplomasi ve Instagram Müzakeresi: Türkiye ile Meta Arasındaki Görüşmelerde Neler Oluyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin