1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dikkat! Okul Alışverişinde Bu Ürünleri Almayın! Çünkü…

Dikkat! Okul Alışverişinde Bu Ürünleri Almayın! Çünkü…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ders zilinin çalmasına artık sayılı günler kala, veli ve öğrencilerin alışveriş telaşı başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, okul alışverişi hakkında önemli bilgiler verdi. Şendil, ürün fiyatlarının alım gücü ve tercihlere göre değiştiğini belirtti. Geçen yıla göre bu yıl genel olarak ürünlerde yüzde 30 ila 60 arasında bir artış olduğunu ifade etti. Örneğin, bu yıl bir çanta ortalama 1600 ile 1800 lira arasında olacak. Fiyatların tercihlere ve alım gücüne göre değişiklik gösterdiğini vurguladı.

Şendil, velilerin alışverişlerini alanında uzmanlaşmış kırtasiye perakendecilerinden yapmalarını önerdi. Velilerin, kırtasiye alanında uzmanlaşmış, ürünleri tanıyan, zengin ürün çeşitliliğine sahip perakendecileri tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Ticaret Bakanlığının yaptığı denetimlerde, Türkiye’deki kırtasiye ürünlerinin yüzde 99’unun çocukların sağlığına zararlı madde içermediği rapor edildi. Şendil, velilerin sahte, korsan veya sağlıksız ürünlerden uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

Vecdet Şendil, Ticaret Bakanlığının denetimleri sonucunda güvensiz bulunan ürünlerin Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde (GUBİS) tüketiciye duyurulduğunu söyledi. Bu kapsamda, tüketicilerin ambalajları dikkatle incelemeleri gerektiğini önemle belirtti. Özellikle boya kalemlerinde ‘CE’ işareti ve ‘EN71 standardına uygundur’ ibaresinin olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Eğer veliler aldıkları ürünlerle ilgili şüpheleri varsa, ‘tuketici.gov.tr’ adresinden veya ‘ALO 175’ tüketici hattından şikayetlerde bulunabileceklerini ifade etti.

Sonuç olarak, okul alışverişinde dikkatli olunması ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapılması gerektiği vurgulandı. Velilerin, çocuklarının sağlığı için güvenilir ürünleri tercih etmeleri önemli bir adım olacaktır. Bu sayede, okul dönemi için gerekli olan kırtasiye malzemeleri sorunsuz bir şekilde temin edilerek öğrencilerin eğitim hayatlarına sağlıklı bir başlangıç yapmaları sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dikkat! Okul Alışverişinde Bu Ürünleri Almayın! Çünkü…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin