1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dilan Polat ve Engin Polat Soruşturmasında Flaş Gelişme! Tahliye Talebi Reddedildi!

Dilan Polat ve Engin Polat Soruşturmasında Flaş Gelişme! Tahliye Talebi Reddedildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda Dilan Polat ve eşi Engin Polat da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çifti ile birlikte 24 şüpheli hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi sağlandığı tespit edildi.

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’ın şirketi Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve araç alımı yapıldığı belirlendi. Bu tespitin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledi ve İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu dahil 16 şüpheli tutuklandı ve 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi. Ancak daha sonra yapılan değerlendirmeler sonucunda 12 şüpheli adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edildi. Ancak 5 şüpheli tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Cumhuriyet savcılığının hazırladığı iddianamede, şüphelilerin “suçtan kaynaklanan mal varlığı aklama”, “yasa dışı bahis”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından cezalandırılmaları istendi. Idianamede, 31 şirketin mal varlıklarının müsadere edilerek kamuya geçirilmesi talep edildi.

Başsavcılığın onayladığı iddianame Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi ancak mahkeme dosyayı, istenen cezalar dikkate alındığında yargılamayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi gerektiği belirterek savcılığa iade etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise görevlinin temel cezaya göre belirlenebileceğini ve artırım maddesinin görevi belirlemede esas olmadığını savunarak dosyanın geri gönderilmesine itiraz etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dilan Polat ve Engin Polat Soruşturmasında Flaş Gelişme! Tahliye Talebi Reddedildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin