1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Discord’ta Çocuk İstismarı Skandalı: 50 Bin Sunucu Kapatıldı!

Discord’ta Çocuk İstismarı Skandalı: 50 Bin Sunucu Kapatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Discord, özellikle anonimlik ve özel kanal özellikleri ile kullanıcıların karanlık amaçlarla kötüye kullanmasına olanak tanıyan bir platformdur. Bu durum, siber zorbalık, çocuk istismarı, taciz, ayrımcılık ve sosyal damgalamaya karşı savunmasız hale gelmelerine neden olmaktadır. Türkiye’de ise şantaj, çocuk istismarı ve kadın düşmanı toplulukların şiddet eğilimleriyle bağlantılı kullanımları nedeniyle Discord büyük tartışmalara neden olmaktadır.

bianet’in haberine göre, çocuk güvenliğiyle ilgili endişeler ve ihlaller dünya genelinde ciddi bir konu haline gelmiştir. Platformun kurucusu ve CEO’su, çevrimiçi güvenliği artırmak için çeşitli adımlar attıklarını açıklamış olsa da, problemlerin tam olarak çözülemediği ortaya çıkmıştır.

Discord’un 2023’ün dördüncü çeyreğine ait şeffaflık raporuna göre, platform çok sayıda spam hesabını ve gerçek kullanıcıyı yasaklamıştır. Ayrıca, çocuk güvenliği endişeleri nedeniyle tam 50 bin 814 sunucu kapatılmıştır.

Türkiye’de Discord’un bir temsilciliği bulunmamaktadır ve platform, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yasal taleplere yüksek oranda cevap vermektedir. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye’den herhangi bir yasal talep gelmediği belirtilmektedir.

Discord’un dünya genelinde yaklaşık 1000 çalışanı olduğu tahmin edilmektedir ve bu çalışanların sadece yüzde 15’i güvenlik ve denetim konularına odaklanmaktadır. Platformdaki sunucuların denetimi çoğunlukla gönüllü moderatörler tarafından yapılmaktadır. Ancak, kullanıcıların günlük 4 milyar mesajı gözlemlemek için yetersiz personel sayısı nedeniyle güvenlik ve denetim sorunları devam etmektedir.

Sonuç olarak, Discord’un çocuk istismarı, siber zorbalık ve diğer zararlı içeriklerle mücadele etmede karşı karşıya olduğu zorluklar önemli bir konudur. Şirketin aldığı bazı tedbirler olmasına rağmen, sorunların tam anlamıyla çözülmediği görülmektedir. Kullanıcıların güvenliği ve platformun daha güvenli hale getirilmesi için daha fazla önlem alınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Discord’ta Çocuk İstismarı Skandalı: 50 Bin Sunucu Kapatıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin