1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Darçiaşvili: “Çok Boyutlu İş Birlikleriyle Birbirimize Bağlıyız!”

Dışişleri Bakanı Darçiaşvili: “Çok Boyutlu İş Birlikleriyle Birbirimize Bağlıyız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili, Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi. Toplantı sonrasında Darçiaşvili, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Üç ülke olarak güçlü bölgesel iş birliğine sahip olduklarını vurgulayan Darçiaşvili, bu formattaki ortaklığın önemini ve istikrarını teyit etti. Ayrıca, üçlü format sayesinde bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alınması ve değerlendirilmesi mümkün hale geldi.

Darçiaşvili, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki çok boyutlu iş birliklerine değindi ve siyaset, ticaret, ekonomi, savunma, kültür, ulaştırma, enerji, modern teknolojiler, turizm gibi pek çok alanda iş birliklerinin bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda, bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınma bağlamında barışın rolüne dikkat çekti. Gürcistan’ın Güney Kafkasya’da barışı desteklediğini ve Azerbaycan ile Ermenistan arasında barışın tesisi için umutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıda Orta Doğu’daki gelişmeler de ele alındı ve Darçiaşvili, Gürcistan’ın barışın tesis edilmesi gerektiğine inandığını ve bu sürecin uluslararası toplumun desteği ile mümkün olacağına vurgu yaptı. Ayrıca, Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecinde kaydedilen ilerlemeler hakkında bilgi verdi. Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak projelerini desteklediklerini belirterek, bu projelerin ülkelerinin ve bölgenin rolünü artırdığını söyledi. Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı projelerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Darçiaşvili, Gürcistan’ın, Azerbaycan ve Türkiye ile enerji kaynaklarının Avrupa’ya taşınması ve Avrupa’nın enerji güvenliğinin sağlanması konusunda önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Trans Hazar Koridoru Uluslararası Ulaşım Güzergahı’nı geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti ve Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesinin tamamlanmasının önemli olduğunu dile getirdi. Son olarak, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin üçlü iş birliğini daha da geliştirmek için hazır olduklarını ve ileriye taşımak istediklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Darçiaşvili: “Çok Boyutlu İş Birlikleriyle Birbirimize Bağlıyız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin