1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Fidan Brüksel’de Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarıyla Buluştu: Türkiye-AB İlişkileri Canlanıyor

Dışişleri Bakanı Fidan Brüksel’de Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarıyla Buluştu: Türkiye-AB İlişkileri Canlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel’de Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katıldı ve mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulundu. Fidan, toplantıların ardından yaptığı açıklamada, Brüksel’deki toplantının Türkiye’nin Avrupa Birliği ilişkilerini canlandırma açısından önemli olduğunu belirtti. Fidan, toplantının Türkiye-AB ilişkilerini ileri götürme ve küresel konularda iş birliği geliştirme konularını detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Fidan, gelecek dönemde ilişkilerin güçlenmesi için teknik konularda somut adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, askıya alınan yerleşik diyalog mekanizmalarının tekrar işletilmesi, gümrük birliğinin güncellenmesi ve vize serbestisi konularında ilerleme sağlanması gerektiğini belirtti. Vize serbestisi için gerekli 66 kriterin tamamlandığını ve geriye sadece 6 kriterin kaldığını açıklayan Fidan, bu konuda ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu vurgulayan Fidan, Cumhurbaşkanı’nın da bu konuda açıkça ifade ettiğini söyledi. Türkiye-AB ilişkilerinin her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını belirten Fidan, Kıbrıs sorunu üzerinden ilişkilerin yürütülmesinin sağlıklı olmadığını ve olumlu bir Gündem üzerinden ilerleme sağlanması gerektiğini ifade etti.

Fidan, Türkiye’nin bölgesel ve küresel konularda önemli bir rol oynadığını hatırlatarak, AB’nin de bu konularda Türkiye ile daha yakın ve derin bir iş birliği içinde olması gerektiğini vurguladı. Toplantıda, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna, Gazze, Suriye, Irak, Ortadoğu, Afrika ve Güney Kafkasya gibi konularda önemli bir rol üstlendiğinin altı çizildi.

Fidan, Türkiye-AB ilişkilerinin her iki taraf için de faydalı olacağını ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile pozitif bir gündem üzerinden ilerlemek istediğini dile getirdi. AB’nin de aynı şekilde olumlu bir yaklaşım sergilemesi halinde, ilişkilerin daha da güçleneceğine inandıklarını ifade etti. Sonuç olarak, Fidan, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerini geliştirmenin her iki taraf için de önemli olduğunu ve bunun için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Fidan Brüksel’de Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarıyla Buluştu: Türkiye-AB İlişkileri Canlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin