1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Fidan: “İsrailli Siyasetçilerin Maskeleri Düştü, Hukuk Önünde Hesap Verecekler”

Dışişleri Bakanı Fidan: “İsrailli Siyasetçilerin Maskeleri Düştü, Hukuk Önünde Hesap Verecekler”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Filistinli kardeşlerinin yanında yer alacaklarını ve Gazze’deki katliamın faillerinin yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca İsrailli siyasetçilerin milletin liderlerini siyasi malzeme yapma girişimlerine karşı çıkarak maskelerinin düştüğünü ifade etti. Uluslararası hukukun çiğnenmesine ve insani değerlerin ayaklar altına alınmasına karşı çıkarak İsrail yetkililerini kınadı ve dünya kamuoyunun vicdanında mahkum olduklarını belirtti. Katliamın faillerinin hukuk önünde hesap verecekleri günü iple çektiklerini dile getirdi.

Ayrıca, Türkiye’nin Filistinli kardeşlerine destek olmaya devam edeceğini vurgulayan Fidan, Gazze’deki katliamda sorumluluğu bulunan kişilerin yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İsrail’in insanlık dışı tutumunu kınayarak uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini belirtti. İsrail yetkililerini uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlayarak adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın paylaşımına ilişkin kaynak belirtilerek haber yapıldığı ve DHA’dan alındığı belirtildi. Türkiye’nin Filistin meselesindeki tutumunu ve İsrail’e karşı takındığı tavırları net bir şekilde ortaya koyan Fidan’ın paylaşımı uluslararası camiada da yankı uyandırdı. Türkiye’nin insan hakları ve adalet konusundaki kararlı duruşu bir kez daha tüm dünyaya duyurulmuş oldu.

Sonuç olarak, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Filistinli kardeşleri için adalet mücadelesine devam edeceklerini ve İsrail’in Gazze’deki katliamına karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Uluslararası toplumun bu konuda duyarlı olması ve İsrail yetkililerinin hesap vermesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Tüm bu açıklamalar, Türkiye’nin insan hakları ve adalet konularındaki hassasiyetini ve kararlılığını ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Fidan: “İsrailli Siyasetçilerin Maskeleri Düştü, Hukuk Önünde Hesap Verecekler”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin