1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Fidan’dan Venezuela Ziyareti: Türkiye ile Gelecek Adımlar için Önemli Anlaşmalarına Dair Detaylar!

Dışişleri Bakanı Fidan’dan Venezuela Ziyareti: Türkiye ile Gelecek Adımlar için Önemli Anlaşmalarına Dair Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile bir araya gelerek, Türkiye-Venezuela Ortak İşbirliği Komisyonu Dördüncü Toplantısı’nın ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Venezuela’dan gelen heyetin Türkiye’deki çeşitli bakanlıklarla görüşmeler yaptığı ve 6 farklı komitede çalışmalarını tamamladığı belirtildi. Bu komitelerde enerji, tarım, turizm, eğitim gibi alanlarda ortak çalışmalar yapıldı ve 9 anlaşma imzalandı. Fidan, Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmekte olduğunu ve Latin Amerika ile Karayipler açılımının merkezinde Venezuela’nın bulunduğunu vurguladı. Bu doğrultuda, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Latin Amerika ve Karayipler’den sorumlu yeni bir genel müdürlük kuruldu.

Venezuela ile Gazze’deki katliam konusunda ortak tavır aldıklarını belirten Fidan, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik uluslararası baskının arttığını ve İsrail’in yalnızlaştırılmaya başlandığını söyledi. Fidan, Avrupa ülkelerinin Filistin’i tanıma kararlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Türkiye’nin İsrail’in zulmüne karşı diplomatik mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Fidan, uluslararası platformlarda Filistin’e destek vermenin ve İsrail’i diplomatik ve hukuki alanda sıkıştırmanın önemine değindi.

İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmünün durması gerektiğini vurgulayan Fidan, Türkiye’nin insani yardım faaliyetlerine devam ettiğini ve Filistinli yaralıların Türkiye’ye getirilerek tedavi edildiğini belirtti. Uluslararası toplumun İsrail’in soykırımına karşı ses çıkarmasını isteyen Fidan, Türkiye’nin bu konuda yalnız olmadığını ve Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ile birlikte çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Toplantı kapsamında imzalanan anlaşmalar arasında Türkiye-Venezuela Dördüncü Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı Ortak Bildirisi, Sağlık, Sivil Havacılık, Görsel ve İşitsel Hizmetler, Eğitim, Turizm, Maarif Vakfı Okulları ve Yükseköğretim Bursları alanlarında işbirliği protokolleri bulunmaktadır. Bu anlaşmalarla Türkiye ve Venezuela arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve işbirliğinin genişlemesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Fidan’dan Venezuela Ziyareti: Türkiye ile Gelecek Adımlar için Önemli Anlaşmalarına Dair Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin