1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Erdoğan’ı Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde temsil edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Erdoğan’ı Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde temsil edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nin üçüncü toplantısına katılmak üzere yarın Hırvatistan’ın Dubrovnik kentini ziyaret edecek. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rusya ile Ukrayna arasında savaşın başlamasının ardından düzenlenen zirvenin üçüncü toplantısına Ukrayna ile bölge ülkelerini liderler düzeyinde bir araya getirecek.

Hırvatistan ile Ukrayna’nın ev sahipliğindeki bu zirveye, çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet başkanları ile dışişleri bakanlarının katılması öngörülüyor. Türkiye adına Dışişleri Bakanı Fidan’ın zirvede Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesine destek verme ve adil bir çözümün tesisine yönelik girişimlerini vurgulayacağı belirtiliyor. Ayrıca Fidan’ın Ukrayna’daki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında da istişarelerde bulunması bekleniyor.

Öte yandan, günün öne çıkan haberlerine dair detayları öğrenmek için “Rumca bilmeseler de Yunanistan’a gönderildiler”; Kayıp bir kuşağın hikayesi ‘Mübadele’ başlıklı içeriği izleyebilirsiniz. Ayrıca Türkiye ve dünya gündeminde neler oldu? İşte Bir Bakışta Bugün başlıklı videoyu izleyerek güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Erdoğan’ı Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde temsil edecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin