1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde Ukrayna Krizi İçin Adımlar Atacak!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde Ukrayna Krizi İçin Adımlar Atacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi olarak Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nin üçüncü toplantısına katılmak üzere Hırvatistan’ın Dubrovnik kentini ziyaret edecek.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından düzenlenen zirveler, Ukrayna ile bölge ülkelerini liderler düzeyinde bir araya getiriyor. Hırvatistan ile Ukrayna’nın ev sahipliğindeki üçüncü zirveye, bölgedeki ülke liderleri ve Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’ın devlet ve hükümet başkanları veya dışişleri bakanları katılacak. Ayrıca Avrupa Komisyonu da zirveye temsilci gönderecek.

Dışişleri Bakanı Fidan’ın zirvedeki konuşmasında, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesine destek vermesi ve adil bir çözüm için tüm tarafların katılacağı bir müzakere sürecinin önemini vurgulaması bekleniyor. Ayrıca Fidan, Ukrayna’daki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında da istişarelerde bulunacak.

Türkiye, savaşın başlamasının ardından bölgede barış ve istikrarın sağlanması için aktif bir diplomatik rol üstleniyor. Türkiye, Birleşmiş Milletler ile Karadeniz Tahıl Koridoru girişimi kapsamında Ukrayna tahılının ihracatına olanak sağlamış ve esir değişimine aracılık etmişti. Bu çerçevede Türkiye, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için çalışmalarına devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nde Ukrayna Krizi İçin Adımlar Atacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin