1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “İsrail’in Hizbullah’a Siber Saldırıları Endişe Verici!”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “İsrail’in Hizbullah’a Siber Saldırıları Endişe Verici!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Hizbullah’a yönelik siber saldırıları konusunda son dakika açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda net bir irade ortaya koyduğunu belirten Fidan, Türkiye’de siber güvenlik teşkilatının kurulması gündeme geldiğini ifade etti. Ayrıca Suriye ile ilişkilere değinerek, Esad ile görüşmeye hazır olduklarını vurguladı.

Hakan Fidan, Lübnan’da yaşanan patlamaların ‘fırsat operasyonu’ olarak değerlendirildiğini ve bu operasyonun büyük çaplı olduğunu belirtti. İsrail’in Lübnan’a doğru tırmandırdığı saldırıları son derece endişe verici bulduklarını ifade eden Fidan, İran ve Hizbullah’ın karşılık verme ihtimalinin kalmadığı bir noktaya gelindiğini dile getirdi.

Türkiye’de siber güvenlik konusunda farkındalığın arttığını belirten Fidan, müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması konusunun hükümet gündemine geldiğini açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı ve MİT’in bu alanda kabiliyetli birimlere sahip olduğunu belirten Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda net bir irade ortaya koyduğunu aktardı.

Ürdün’de yaşanan askeri alarm durumuna da değinen Fidan, Netanyahu’nun Filistin topraklarını çalma projesinin devam ettiğini belirtti. İsrail’in fanatik politikalarının bölgede huzursuzluğa sebep olduğunu vurgulayan Fidan, uluslararası sistemin buna dur demesi gerektiğini ifade etti.

AB ile ilişkilere de değinen Fidan, Türkiye’nin AB vizyonunun değişmediğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde yaşanan sorunların siyasi irade değişikliğinden kaynaklandığını dile getiren Fidan, jeopolitik gelişmelerin AB’nin Türkiye’ye bakışını etkilediğini ifade etti.

Son olarak, ekonomik entegrasyonun önemine vurgu yapan Fidan, Türkiye’nin BRICS üyeliği gibi konularda arayış içinde olabileceğini dile getirdi. Son yıllarda yaşanan jeopolitik gelişmelerin Türkiye-AB ilişkilerini etkilediğini ve Türkiye’nin siber güvenlik konusundaki adımlarının artacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “İsrail’in Hizbullah’a Siber Saldırıları Endişe Verici!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin