1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Neçirvan Barzani ve İbrahim Kalın Ankara’da bir araya geldi: Detaylar için tıklayın!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Neçirvan Barzani ve İbrahim Kalın Ankara’da bir araya geldi: Detaylar için tıklayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında gerçekleşen önemli bir görüşme haberi geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile Ankara’da bir araya geldi. Barzani’nin ziyaretinde MİT Başkanı İbrahim Kalın da hazır bulundu. Üçlü bir görüşme gerçekleşirken, daha sonra IKBY Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Bu kabulde Dışişleri Bakanı Fidan da yer aldı.

Çetiner Çetin’in Habertürk’te paylaştığı bilgilere göre, Barzani’nin ziyareti sırasında Erbil ve Ankara arasındaki stratejik ilişkiler ele alınacak. Güvenlik iş birliği, yaklaşan Kürt parlamento seçimleri ve terörle mücadele gibi konuların gündemde olacağı belirtiliyor.

Barzani’nin ziyareti, 20 Ekim’de IKBY’de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde gerçekleşiyor. Seçimler, siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle beş kez ertelenmişti. Barzani ailesinin yönetimindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Talabani ailesinin yönetimindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında seçim sistemi konusunda anlaşmazlık devam ediyor. Bu nedenle, IKBY Parlamentosu Mayıs 2023’te ertelenmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Neçirvan Barzani ve İbrahim Kalın Ankara’da bir araya geldi: Detaylar için tıklayın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin