1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsrail’e Tepki: “Soykırım Politikalarına Son Vermeli”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsrail’e Tepki: “Soykırım Politikalarına Son Vermeli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Düzeyindeki Yıllık Koordinasyon Toplantısı’nda önemli bir konuşma yaptı. Fidan, geçtiğimiz yıl Filistin’de yaşanan insanlık dramıyla ilgili olarak, Netanyahu’nun fanatik hükümetinin Filistinlilere karşı acımasız bir soykırım kampanyası yürüttüğünü belirtti. İsrail’in saldırganlığının sadece Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ten değil, şimdi de Lübnan’dan genişlediğine dikkat çeken Fidan, uluslararası hukuka aykırı olan bu politikalara karşı gerekli yaptırımların alınması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin İsrail’e karşı aldığı ticari kısıtlamaları hatırlatan Fidan, ayrıca Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya Türkiye’nin müdahil olacağını açıkladı. Bu adımın, İİT üye devletlerinin Filistin meselesinde hukuki olarak adalet arayışına öncülük etmesini sağlayacağını, diğer ülkeleri de benzer adımlar atmaya teşvik ettiklerini belirtti. Fidan, bölgesel barış ve güvenlik için iki devletli bir çözümün hedeflendiğini ve Filistin Devleti’nin tanınmasının önemli bir adım olacağını ifade etti.

Fidan, Filistin’in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda üye devletler arasında yer almasını kutladıklarını ancak Filistin’in tam üyelik statüsüne bir an önce kavuşması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin, Filistin meselesinde adalet arayışına destek olmak için UAD’deki davaya müdahil olma kararının, bölgede barışın sağlanması ve Filistin halkının haklarının korunması adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Fidan, diğer ülkeleri de benzer adımlar atmaya ve bu konuda Türkiye’nin yanında yer almaya cesaretlendirdiklerini dile getirdi.

Fidan’ın bu konuşması, Türkiye’nin Filistin meselesindeki kararlı tutumunu ve uluslararası alanda adaletin sağlanması için yaptığı çabalardaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye, Filistin’in haklarının savunulması ve bölgede kalıcı barışın tesis edilmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceğini vurguladı. Fidan’ın çağrısıyla umut verici adımlar atılması ve Filistin halkının haklarının korunması için uluslararası toplumun destek vermesi gerektiği mesajı ön plana çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsrail’e Tepki: “Soykırım Politikalarına Son Vermeli”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin