1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan önemli açıklamalar: Yapay zeka istihbaratta oyun değiştirici olacak!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan önemli açıklamalar: Yapay zeka istihbaratta oyun değiştirici olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Latin Amerika ve Afrika gibi politik atılımların yapıldığı bölgelerde yapılanması değiştirildiğini belirten Fidan, başarılı olmak adına yapısal değişikliklerin gerekliliğine vurgu yaptı. Yeni yapılanmada ülkelerin daha odaklı yönetileceğini ifade eden Bakan Fidan, Türk devletleri ile ilgili ayrı bir genel müdürlük kurulacağını dile getirdi. Mevcut disiplinlere yeni tecrübe alanları ekleyerek uluslararası alanda arabuluculuk mekanizmasının önemine değinen Fidan, konsolosluk ve yurt dışında yaşayan Türklerle ilgili genel müdürlük oluşturulacağını belirtti.

ABD ile yapılan görüşmelere de değinen Bakan Fidan, ABD’nin İsrail’i desteklerken Türkiye’nin ise Filistin’e destek verdiğini belirtti. Ancak NATO gibi alanlarda iş birliği yapıldığını ve ticaret hacminin arttığını vurguladı. Fidan, ABD’nin İsrail’e baskı uygulaması gerektiğini ve uluslararası alanda insani yardımlar konusunda çekimser kaldığını ifade etti.

Lahey’de açılan soykırım davasına ilişkin de konuşan Fidan, Filistin davasının zamana yayıldığını ve uluslararası ortaklarla hareket ettiklerini belirtti. ABD ve Fransa gibi ülkelerin yaptırım uygulamasının zor göründüğünü ifade eden Fidan, çözüm için tek başına ateşkesin yeterli olmadığını ve iki devletli çözümün ele alındığını söyledi.

Gazze’deki ateşkes sürecine de değinen Bakan Fidan, Hamas’ın ateşkese sıcak baktığını ancak İsrail’in tutumunu belirsiz bulduklarını ifade etti. ABD’nin İsrail’i zorlaması gerektiğini dile getiren Fidan, uluslararası tepkilerin ciddi olacağını belirtti.

Terörle mücadele konusunda Irak’la geliştirilen ilişkilere de değinen Fidan, terör örgütlerine karşı iş birliği önerisinde bulunduklarını ve terörün gelişmeyi engellediğini vurguladı. Yapay zeka konusuna da dikkat çeken Fidan, yapay zekanın istihbaratta oyun değiştirici olabileceğini ve Türkiye’nin bu alanda çalışma içinde olması gerektiğini belirtti. Gelecekte yapay zekanın kontrolsüz hale gelme riskine dikkat çeken Fidan, bu teknolojinin hem faydalarını hem de risklerini iyi değerlendirmemiz gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan önemli açıklamalar: Yapay zeka istihbaratta oyun değiştirici olacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin