1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanları İsrail’in Lübnan Saldırılarına Tepki Gösterdi: “İsrail’in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla”

Dışişleri Bakanları İsrail’in Lübnan Saldırılarına Tepki Gösterdi: “İsrail’in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ürdün Dışişleri Bakanı Eyman es-Safedi, Ankara’da bir araya geldi. İki bakanın görüşmesi sonrasında basın toplantısı düzenlendi. Görüşmede, İsrail’in Lübnan’a saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler ele alındı. Aynı zamanda ikili ilişkiler, ekonomik işbirliği ve savunma sanayii alanındaki iş birliği konuşuldu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, yaptığı açıklamada, “İsrail’in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla” diyerek İsrail’in saldırgan politikalarını eleştirdi. Safedi, İsrail’in uluslararası meşruiyeti ihlal ettiğini ve çocuklar için yapılan yardımları engellediğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise İsrail’in Lübnan’ı işgal ettiğini ve BM Barış Gücüne saldırdığını vurgulayarak, “İsrail uluslararası barış ve güvenliğe başlıca tehdit haline geldi. İsrail’i destekleyen ülkelerin sorumluluğunu hatırlatmak önemlidir” dedi.

Fidan ve Safedi, ortak basın toplantısında ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik işbirliği ve savunma sanayii alanında işbirliği konularında anlaştıklarını açıkladılar. İki bakan, gelecek yılın ilk çeyreğinde karma ekonomik komisyonun ilk toplantısını yapmak için çalışacaklarını belirttiler. Fidan, “İsrail’in saldırgan politikalarına karşı ortak adımlar atmak önemlidir, bu bölgedeki dengelerin değişmeye başladığını göreceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanları İsrail’in Lübnan Saldırılarına Tepki Gösterdi: “İsrail’in istediği şey iddia ettiğinden çok daha fazla”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin