1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dışişleri Bakanlığı’na ait orman arazisi özelleştirme kapsamında! İşte detaylar…

Dışişleri Bakanlığı’na ait orman arazisi özelleştirme kapsamında! İşte detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Karakusunlar Mahallesi’nde bulunan Hazine’ye ait AOÇ Çiğdem Ormanı, 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme sürecine alındı. Toplam 103 bin 867 metrekarelik arazide bulunan ağaçlarla kaplı alan için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından plan değişikliği tasarlandı. Dışişleri Bakanlığı arşiv binasının yanında bulunan bu arazi, ticaret ve konut, özel sosyal tesis alanı ve rekreasyon fonksiyonlarına sahip olacak şekilde planlandı. Konut ve alışveriş merkezi gibi ticari yapılar için 12 katlık bir yükseklik belirlendi. Plan notlarında, mevcut ağaçların korunarak peyzaj projesine uygun bir şekilde uygulanacağı belirtildi. Ancak plan değişikliğine dair yapılan itirazlar reddedilerek, plan 9 Ağustos 2024’te Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, bu durum çevre sakinleri arasında tepkilere neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 Eylül tarihli Resmi Gazete’de özelleştirilen araziyi satışa çıkardığını duyurdu. İhalede son teklif verme tarihi 25 Eylül olarak belirlenirken, ihaleye katılmak isteyenlerin yatırması gereken geçici teminat bedeli 100 milyon TL olarak açıklandı.

Özelleştirme kapsamına alınan arazinin Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda belirtildiği gibi özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanması ve elde edilecek gelirin giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığının yeni hizmet binaları ihtiyacının karşılanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde Dışişleri Bakanlığı adına açılacak hesaba aktarılması planlandı.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Çiğdem Ormanı olarak bilinen bu arazinin inşaata açılmasına yönelik süreç, çevre sakinleri arasında tepkilere yol açmış ve halkın doğaya olan duyarlılığı ve kaygısı gündeme gelmiştir. İlerleyen süreçte arazinin satışı ve yapılaşmaya açılması konusunda nasıl bir gelişme yaşanacağı ve buna karşı çıkan kesimlerin nasıl bir direniş sergileyeceği merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanlığı’na ait orman arazisi özelleştirme kapsamında! İşte detaylar…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin