1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DİSKİ’nin Ek Hizmet Binası Çöktü! Yağışla Birlikte Hizmetler Durma Noktasına Geldi

DİSKİ’nin Ek Hizmet Binası Çöktü! Yağışla Birlikte Hizmetler Durma Noktasına Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır kent merkezinde geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen şiddetli yağışlar, Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Başkanlığı’na ait ek hizmet binasının tavanının çökmesine neden oldu. Binanın tavanının çökmesi sonucu binayı su bastı ve birçok bilgisayar ve kuruma ait eşya zarar gördü. Bu durum, binada çalışmaların aksamasına sebep oldu. Bu durum, binayı inşa eden firma ve ihale sürecini gündeme taşıdı.

2017 yılında Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla döneminde yapılan ihale sonucunda Mustafaoğlu İnşaat Limited Şirketi’nin, Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Başkanlığı’na ait ek hizmet binasının yapım işini üstlendiği öğrenildi. Ancak tavanın iki günlük yağmur sonrası çökmesi, yapılan ihalede belirtilen teknik şartnamelerin yerine getirilmediği şeklinde yorumlandı.

İhale sözleşmesinde belirtilen 90 günlük sürede işin tamamlanması taahhüt edilmiş olsa da, yapılan incelemede binanın tavanında beton tabliyenin olmadığı ve ucuz işçilikle inşa edildiği tespit edildi. Binanın çatısının metal çatı ve iç tavanının ise alçı ile kaplandığı belirtildi. 6 yıllık bir binanın kısa süreli yağışla çökmesi, binanın yapısal olarak ciddi sorunlar yaşadığını ortaya koydu.

Yaşanan bu durum, kamu kaynaklarının nasıl bilinçsizce kullanılarak ciddi zararların meydana gelebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kamu kurumlarının denetimi ve yapılan ihalelerin titizlikle incelenmesi gerekliliği bir kez daha vurgulanmış oldu. Bu olay, halkın vergilerin doğru ve etkili bir şekilde kullanılmasını beklediği kamu kurumları için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

Diyarbakır’daki bu olay, yapılan inşaat işlerinde titizlikle hareket edilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Gelecek inşaat projelerinde, yapılan ihalelerin ve teknik şartnamelerin eksiksiz bir şekilde kontrol edilmesi ve denetlenmesi, benzer durumların tekrar yaşanmaması için önemli bir adım olacaktır. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması ve kamu kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılması için gerekli önlemlerin alınmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DİSKİ’nin Ek Hizmet Binası Çöktü! Yağışla Birlikte Hizmetler Durma Noktasına Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin