1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Arapça Biliyorum, Hocalık Yaptım!”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Arapça Biliyorum, Hocalık Yaptım!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir Arapça soruya Türkçe tercüme istemesiyle gündeme geldi. Erbaş, Arapça bilmediği iddialarına yanıt verirken, Arapça öğretmenliği yaptığını ve Arapça konuşup anladığını vurguladı. Ayrıca Londra’da bir evi olduğu iddialarını yalanlayarak, sadece Adapazarı’nda kooperatife ait bir evinin bulunduğunu belirtti. Köyde babasına ait bir evin olduğunu ancak kendisine ait bir evin olmadığını dile getirdi.

Erbaş, şimdiye kadar 3 bin hakaret davası açtığını ve aldığı tazminatları Filistin’e, Gazze’ye gönderdiğini açıkladı. Bu davalardan elde ettiği gelirleri tamamını yardıma ihtiyaç duyan Filistin halkına ulaştırdığını belirtti. Erbaş’ın bu açıklamaları, kendisine yöneltilen eleştirilere ve iddialara karşı verdiği cevaplar arasında yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye dışında herhangi bir evinin bulunmadığını ve sadece Adapazarı’nda bir evinin olduğunu belirtti. Kendisine ait başka bir evi olmadığını ve köyünde sadece babasına ait bir evin bulunduğunu söyledi. Ayrıca Erbaş, yıllarca İstanbul’da Arapça öğretmenliği yaptığını ve Arapça’yı konuşup anlayabildiğini ifade etti.

Erbaş’ın Arapça bilmediği yönündeki iddialara karşı verdiği yanıtlar ve kendisine ait olmayan ev iddialarını yalanlamasıyla gündeme gelen açıklamaları, daha önceki açıklamaları ve yaşadığı polemiklerle beraber ele alındı. Erbaş, ilerleyen süreçte yapacağı görevlerle ve aldığı kararlarla tekrar gündeme gelmesi bekleniyor. Ayrıca tazminatları Filistin’e bağışlaması ve kökenine ilişkin açıklamalarıyla da dikkat çeken Erbaş, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Arapça Biliyorum, Hocalık Yaptım!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin