1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyanet İşleri’nden Önemli Hac İlanı: İşte Detaylar!

Diyanet İşleri’nden Önemli Hac İlanı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025 yılına yönelik Hac için ön kayıt ve kayıt yenileme süreci Diyanet İşleri tarafından başlatıldı. Hacı adayları belirlenen tarihler arasında ön başvuru yapmak zorunda kalacaklar. Daha önce kayıt yaptıranlar ise kayıtlarını yenilemek durumunda olacaklar. Başvurular, 5 Ağustos ile 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlar, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilecekler. Bu bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bulunmaktadır. Ön kayıt ücretleri, hac kurumsal tahsilat hesabına yatırılacak.

Geçmiş yıllarda hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı alamayan ya da kaydı geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, Diyanet tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişilerin, kayıt yenileme işlemlerini yine e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek. Kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos ile 16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme süreci, hacı adayları için oldukça önemli bir aşamayı oluşturmaktadır. Adaylar, belirlenen tarihler içerisinde başvurularını yaparak, hac için gerekli olan süreçleri tamamlamış olacaklar. Bu süreçte önemli olan hususlardan biri de belirlenen ücretleri zamanında ödeyip, başvurularını tamamlamaktır. Diyanet İşleri tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, adayların gerekli önlemleri alarak, hac için gerekli olan süreçleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir. Bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, adayların belirlenen tarihleri dikkatlice takip etmeleri önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri’nden Önemli Hac İlanı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin