1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyanet’in Hac Müracaatından Para Kazanması Şaşırtıcı Detaylar Ortaya Çıktı

Diyanet’in Hac Müracaatından Para Kazanması Şaşırtıcı Detaylar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı için belirlenen 130 milyar 119 milyon TL’lik bütçesiyle dikkat çekiyor. Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenlerin yaptığı başvuruların sona ermesiyle, 154 bin kişi hac için başvuruda bulundu. Önceki yıllardan gelen başvurularla birlikte toplamda 1 milyon 800 bin kişi sıra bekliyor. Diyanet’in 2025 yılı hac başvurularından 115.5 milyon TL gelir elde ettiği bildirildi.

Hac organizasyonu kapsamında yapılan ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5-16 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Ancak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hacı adaylarının başvuru süresinin uzatıldığını duyurarak, 27 Eylül’e kadar başvuruların kabul edileceğini açıkladı. Ön kayıt ücreti olarak 750 TL talep edilirken, Diyanet bu ücretten kişi başı 750 TL olmak üzere toplamda 115.5 milyon TL gelir elde etti.

2024 yılında 91.8 milyar TL’lik bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk 8 ayda 65.6 milyar TL harcadığı bilgisi paylaşıldı. Hac için sıra bekleyen milyonlarca kişi arasında özel vizeyle hacca götürülen kişilerin bulunduğu da ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın, defalarca hacca gitmesine rağmen kuraya tabi tutulmadan gitmeyi başardığı kaydedildi. Ali Erbaş ise 2018 yılında ilk haccını gerçekleştirmiş olup, beş kez hacca gitmesine rağmen eşini kuraya sokmadan götürmüştü.

Diyanet, hac organizasyonlarından elde ettiği gelirleri Türkiye Diyanet Vakfı’nın hesabına aktardığını belirtirken, hac için yapılan başvuruların beklenenden fazla olması ve sıra bekleyen kişi sayısının milyonları aştığına dikkat çekildi. Gelecek yıllarda hac organizasyonlarına yönelik taleplerin artmasıyla beraber, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe ve gelirlerinde de artış yaşanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet’in Hac Müracaatından Para Kazanması Şaşırtıcı Detaylar Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin