1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır Barosu Başkanı: “Narin’in Ölümüyle Artık Dur Diyeceğiz!”

Diyarbakır Barosu Başkanı: “Narin’in Ölümüyle Artık Dur Diyeceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin’in ölümünün büyük bir etki yarattığını belirtti. Eren, Narin’in ölümüyle birlikte benzer durumlara karşı durma noktasına geldiklerini ifade etti. Narin’in kaybının, benzer kayıp, öldürme ve taciz dosyaları için bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Eren, Diyarbakır Barosu’nun yıllardır Narin gibi çocukların dosyalarına müdahil olduğunu ve faillerin yakalanması için soruşturma dosyasına dahil olduklarını söyledi. Ayrıca, Narin dosyasına müşteki olarak başvuru yaptıklarını belirtti. Narin’in kaybolmasının ardından, ilk gözaltı işleminin ağabeyi Enes Güran ile başladığını ve aile bireylerinin şüphelenmesinin olaydan 8 gün sonra gerçekleştiğini açıkladı.

Soruşturma makamları ve kolluk birimleriyle yaptıkları görüşmelerde, benzer vakalarda yakın aile bireylerinin dahi fail konumuna getirildiğini gözlemlediklerini dile getiren Eren, sürecin hatalı olduğunu belirtti. Sözde tanık beyanlarıyla, Narin’in kaçırılmış algısının oluşturulduğunu ve bu durumun önemli bir eksiklik olduğunu belirtti.

Narin’in ölümü, halkta büyük bir duyarlılık ve tepkiye yol açtı. Diyarbakır Barosu olarak, benzer olaylara karşı durma ve adaletin sağlanması için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. Eren, Narin’in ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerken, adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır Barosu Başkanı: “Narin’in Ölümüyle Artık Dur Diyeceğiz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin