1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır Belediye Başkanı Tutuklandı: Rüşvet Skandalı Tamamen Ortaya Çıkıyor!

Diyarbakır Belediye Başkanı Tutuklandı: Rüşvet Skandalı Tamamen Ortaya Çıkıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin eski AKP’li belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu, bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği iddiasıyla yargılandığı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi. 31 Mart itibariyle görev süresi sona eren Beyoğlu, hakkındaki koruma kararı da kaldırıldı. Beyoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde usulsüzlük iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 6 milyon lira değerinde altın, dolar, euro ve TL ele geçirildi ve birçok kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Hakkında yolsuzluk ve usulsüz ihale iddiaları bulunan Beyoğlu’nun mal varlığı ve gelir kaynakları incelenmeye başlandı. Son 5 yılda sahip olduğu mal varlığının usulsüz gelirlerle oluştuğu ve suç gelirlerinin aklanması ihtimali üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan detaylı bir rapor istendi. Eğer rapor suç gelirlerinin mevcut mal varlığını akladığını tespit ederse, mal varlığı Hazine’ye devredilecektir.

Ayrıca, Beyoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde açtığı ihaleler ile ilgili de incelemeler yapılmaya başlandı. Beyoğlu’nun sahip olduğu mal varlığı ve gelir kaynakları üzerinde hesap uzmanları detaylı araştırmalar yapacak ve usulsüzlükler tespit edilirse ilgili firmalar ve şahıslar da soruşturmaya dahil edilecek.

Öte yandan, Beyoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili davanın idari yönü de incelenmeye başlandı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Beyoğlu hakkındaki iddiaların soruşturulması için 6 müfettiş görevlendirdi. Belediye başkanlığı döneminde görev alan birçok daire başkanı ve şube müdürü de soruşturma kapsamında tanık olarak ifade vermeye çağrıldı.

Sonuç olarak, Hüseyin Beyoğlu’nun rüşvet ve usulsüzlük iddialarıyla dolu belediye başkanlığı dönemi detaylı bir şekilde incelenmeye devam ediyor. Hakkındaki suçlamaların ve usulsüzlüklerin ayyuka çıkmasıyla birlikte, gelecekte daha fazla detaylı soruşturmalar ve muhtemel cezalar söz konusu olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır Belediye Başkanı Tutuklandı: Rüşvet Skandalı Tamamen Ortaya Çıkıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin