1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Diyarbakır Üniversitesi Tıp Öğrencileri ABD’den Getirilen Kadavralarla Eğitim Görüyor: Kadavranın Önemi!

Diyarbakır Üniversitesi Tıp Öğrencileri ABD’den Getirilen Kadavralarla Eğitim Görüyor: Kadavranın Önemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, incelikle devam eden eğitimlerinde kadavralar üzerinde çalışmalar yapıyor. Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vatan Kavak liderliğinde yürütülen “Kadavra Uygulama ve Araştırma Projesi” kapsamında 11 yıl önce kadavra laboratuvarı kuruldu. 77 yaşında pankreas kanserinden vefat eden bir erkeğe ait, ABD’den getirtilen bir kadavra üzerinde eğitim veriliyor.

Prof. Dr. Kavak, proje kapsamında öğrencilere kadavranın önemini vurgulayarak, kadavra üzerinde yapılan eğitimlerin ileride hasta üzerinde hata yapma riskini azaltacağını belirtiyor. Türkiye’deki kadavra bağışının kısıtlı olması nedeniyle yurt dışından kadavralar getirterek tıp eğitimine katkı sağlanması gerektiğini ifade ediyor. Öğrenciler de kadavra üzerinde eğitim almanın teorik bilgileri pratiğe dönüştürmede çok daha etkili olduğunu düşünüyor. Kadavranın tıp eğitiminde çok önemli bir rol oynadığına ve ileride mesleklerinde daha başarılı olmalarına yardımcı olacağına inanıyorlar.

DÜ Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mahmut Yıldan, yeni kadavranın geldiğini ve bu sayede daha etkili bir eğitim alacaklarını belirtiyor. Özellikle cerrahi operasyonlar için kadavra eğitiminin sağlıklı bir altyapı oluşturacağını düşünüyorlar. Anatomiyi sadece maketler üzerinden değil, gerçek bir insan vücudu üzerinde çalışarak öğrenmenin daha faydalı olduğunu belirtiyorlar.

Sonuç olarak, Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ABD’den getirilen kadavralar üzerinde eğitim alarak tıp eğitimlerini daha etkili bir şekilde sürdürüyorlar. Kadavra uygulamalarının ileride mesleklerinde daha başarılı olmalarına yardımcı olacağına inanıyorlar. Bu tür uygulamaların tıp eğitimindeki önemine vurgu yaparak, kadavraların sağladığı faydaları ve önemini vurguluyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır Üniversitesi Tıp Öğrencileri ABD’den Getirilen Kadavralarla Eğitim Görüyor: Kadavranın Önemi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin