1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Diyarbakır ve Mardin Yangınıyla İlgili Meclis Kürsüsünde Tepki Patlaması!

Diyarbakır ve Mardin Yangınıyla İlgili Meclis Kürsüsünde Tepki Patlaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 20 Haziran gecesi Diyarbakır ve Mardin sınır köylerinde başlayan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangın olayı büyük tartışmalara neden oldu. Demokratik Bölgeler Partisi (DEMB) Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, yangın sırasında valilik ve belediye başkanlarını yangın koordinasyonuna dahil etmeyen AKP’li vekillere sert eleştirilerde bulundu.

Koçyiğit konuşmasında, “Senin Valin kimdir, benim vekilim arıyor telefona çıkmıyor? Kriz Koordinasyon kruuyorsun, benim milletvekili arkadaşımı, belediye başkanımı niye dahil etmiyorsun? Yerel yönetim değil mi?” dedi. Ayrıca sosyal medyada Kürt halkına yönelik yapılan tehditlerin de altını çizdi.

MHP’nin Meclis Başkanvekili Celal Adan, Koçyiğit’in konuşmasını engellediğinde ise tartışma büyüdü. Koçyiğit’in, AKP kürsüsüne dönerek “Ben içinizdeki Kürt vekillere sesleniyorum, ‘Kurmê darê ji darê ye'” ifadelerini kullanması da gerginliği artırdı.

AKP Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ise yangın felaketinin ardından yapılan spekülasyonlara ve yalanlara dikkat çekerek, yangının kontrol altına alındığını ve tahribatın tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ancak taziye ziyaretlerine karşı provokasyonların yaşandığını ve halkın huzurunu kaçırmaya çalışıldığını ifade etti.

Tartışmalar devam ederken, DEMB Milletvekili Meral Danış Beştaş ile AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu arasında yaşanan “Şerefsiz” tartışması nedeniyle oturuma ara verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır ve Mardin Yangınıyla İlgili Meclis Kürsüsünde Tepki Patlaması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin