1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır Yangınında Hayatını Kaybedenlerin Acı Hikayesi!

Diyarbakır Yangınında Hayatını Kaybedenlerin Acı Hikayesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine yayılan yangında 20 Haziran gecesi Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, Sinan Deviren, Fadıl Demir, İsmail Yardımcı ve eltiler Kerime Erdenli ile Zekiye Erdenli yaşamını yitirdi. Yangında, 78 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, 2 kişinin tedavisi sürüyor. Çınar ilçesinde bulunan Köksalan, Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde 7 bin 900 dekar tarım alanı zarar gördü, 1 traktör ve 14 sulama tesisi yandı. 1111 dekar hasadı yapılmamış buğday tarlası da zarar gören alanlar arasındaydı. Köksalan Mahallesi’nde 924 küçükbaş hayvan telef olurken, 83 ağır yaralı hayvan Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi ve 190 hayvan ise yerinde tedavi edildi. Mardin’deki Mazıdağı ilçesinde de tarım alanları zarar gördü ve sulama ekipmanları yandı.

Yangınla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ön rapor yetersiz bulundu ve geniş kapsamlı bir rapor istendi. Jandarma ekipleri, Köksalan Mahallesi’nde inceleme yaparken havadan dronla görüntü alındı ve ekipler elektrik tellerini inceledi. Bu verilerle oluşturulacak raporla soruşturma süreci şekillenecek.

Ubeydullah ile Abdurrahman Buğdaycı’nın yakını ve görgü tanığı İbrahim Eren, yangının hızlı bir şekilde araştırılmasını ve zararların karşılanmasını talep etti. Eren, kayıpların geri gelmeyeceğini ancak zararların telafi edilmesi durumunda içlerinin bir nebze olsun sakinleşeceğini ifade etti. Bu olayın netliğe kavuşturulması ve sorumluların bulunması için güçlü bir umut beslendiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır Yangınında Hayatını Kaybedenlerin Acı Hikayesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin