1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümünde Şok Serbest Bırakılan İsim!

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümünde Şok Serbest Bırakılan İsim!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Narin’in babası Arif Güran serbest bırakıldı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası S.G, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran’ın annesi, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu diğer şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran’ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı. 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G’nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu yerde incelemelerde bulunulduğu ve otopsisinin yapıldığı belirtilmişti. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve olayın tüm detaylarının aydınlatılacağını ifade etmişlerdi.

Narin Güran’ın ölümü mahallede büyük üzüntüye neden olmuş, vatandaşlar adaletin yerini bulmasını ve fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmişlerdi. Aile ise acılarını yaşarken, kızlarının faili ya da faillerinin ortaya çıkarılarak adaletin sağlanmasını istemişlerdi.

Narin Güran’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmanın detayları kamuoyu tarafından merakla beklenirken, Diyarbakır’da meydana gelen bu tür acı olayların tekrarlanmaması ve çocukların yaşama haklarının korunması hususunda toplumsal duyarlılığın artması gerektiği vurgulanmıştı. Soruşturma devam ederken, kamuoyu olayla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümünde Şok Serbest Bırakılan İsim!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin