1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır’da Tahliye Olan Azmettirici Şahıs, Arkadaşını İntikam İçin Silahla Vurdu!

Diyarbakır’da Tahliye Olan Azmettirici Şahıs, Arkadaşını İntikam İçin Silahla Vurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da 1 Mayıs’ta Orçun Kartal (24) adlı genç, Sur İlçesinde tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayet büro amirliğinin yürüttüğü titiz çalışma ve olay yerini gören güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinde, cinayeti Meryem Sevim cinayetinin azmettiricisi olmaktan yargılanıp tahliye olan Yakup Özmez’in işlediği belirlendi. İkilinin çocukluk arkadaşı oldukları, Orçun Kartal’ın daha önce Yakup’u bıçakladığı, aralarında husumet olduğu bildirildi.

Yakup’un tahliye olduktan sonra intikam amaçlı arkadaşını takip ederek silahla vurduğu ortaya çıktı. Özmez’in, Meryem Sevim cinayeti davasında tahliye olduktan sonra başka bir suçtan dolayı tekrar cezaevine girdiği ve 8 Mart günü Açık Cezaevine alındıktan sonra firar ettiği ve arkadaşı Orçun Kartal’ı 1 Mayıs günü öldürdüğü tespit edildi. Cinayet silahıyla birlikte kayıplara karışan Yakup Özmez’in yakalanması için cinayet büro amirliğinde özel bir ekip kuruldu. 6 ay boyunca firarda olan Yakup Özmez’in 30 Eylül günü saklandığı bir evde yakalandığı ve Van M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Yakup Özmez, cafede arkadaşlarıyla otururken Tiktok’tan canlı yayın açtığı için eski sevgilisi Musa Sevim’in silahlı saldırısında hayatını kaybeden Meryem Sevim cinayetinin de azmettiricisi olmaktan tutuklu yargılanırken Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilmişti. Savcı ise bu tahliye kararına karşı yeniden tutuklanması için bir üst mahkemeye itiraz etmişti.

Savcı itirazında, her ne kadar Yakup Özmez’in tahliyesine karar verilmiş ise de, katil zanlısı Musa Sevim ile cinayet öncesi buluştuğunu, Meryem’in oturduğu kafeyi öğrendikten sonra katil ile birlikte cinayet yerine gittiğini belirtti. Sanığın, daha sonra katil zanlısıyla birlikte aynı araca binerek olay yerinden kaçtığı belirtilen itiraz dilekçesinde, sanık Yakup Özmez’in, Musa’nın suç işleme düşüncesini kuvvetlendirdiği gibi, cinayeti gerçekleştirmek için önceden araç temin ettiğini, kendisinin de cinayet sonrasında silahla yakalandığını, cinayet sonrası tanınmamak için kıyafetlerini değiştirip yüzlerini kapüşonla kapatarak Lice İlçesine kaçtıklarına dikkat çekti. Sanığın cinayetten sonra kaçmak için hazır vaziyette kafe önünde aracı hazır beklettiği gibi katil zanlısı Musa Sevim’in yanında yer alıp Musa’nın suç işleme kararını kuvvetlendirerek kadına karşı öldürme suçuna yardım ettiği için yeniden tutuklanması istendi, ancak itiraz üst mahkeme tarafından reddedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Tahliye Olan Azmettirici Şahıs, Arkadaşını İntikam İçin Silahla Vurdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin