1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır’da Yangın Faciası: 14 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Diyarbakır’da Yangın Faciası: 14 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkan ve rüzgarın etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesine kadar yayılan yangın felaketi büyük bir faciaya yol açtı. Yangında Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli, Fadıl Demir olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Yangında ayrıca 556 küçükbaş hayvan telef oldu, 250 yaralı hayvan Et ve Süt Kurumu’na gönderilirken, 120 hayvan da tedavi edildi. Toplamda 5 bin 450 dönüm arazi zarar gördü.

Yangında hayatını kaybedenlerden Ubeydullah ve Abdurrahman Buğdaycı’nın akrabası olan Hatip Çelebioğlu, yangının kuzenlerinin köyüne doğru ilerlediğini belirterek, durumu haber verdiği halde kaçamadıklarını anlattı. Ubeydullah’ın koyunlarını kurtarmaya çalışırken yeğeni Abdurrahman’ın da amcasını kurtarmak için ateşin içine gittiği ve sonrasında hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu trajik olay sonucunda aile büyük bir acı yaşarken, mal mülklerinin yanması değil can kaybıyla daha büyük bir kayıp yaşadıklarını ifade ettiler. Devletten yardım talep eden aile, yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu vurguladı.

Yangın sonucunda Diyarbakır ve Mardin’de toplamda 15 bin 100 dönüm arazi zarar gördü ve 5 bin 450 dönüm ekili arazi kül oldu. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edilirken, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları büyük bir üzüntü içinde beklemeye devam ediyor. Yangının çıkış nedeni ve detayları araştırılırken, bölgedeki hayvanların kesimi ve tedavisi devam ediyor. Faciada hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, yangının etkilerinin en kısa sürede bertaraf edilmesi ve zararların en aza indirilmesi için çalışmalar sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Yangın Faciası: 14 Kişi Hayatını Kaybetti, 78 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin