1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır’da Yargı Çetesine Operasyon! Hakim ve Savcılarla Çete Kurup Maddi Menfaat Sağlıyordu!

Diyarbakır’da Yargı Çetesine Operasyon! Hakim ve Savcılarla Çete Kurup Maddi Menfaat Sağlıyordu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da hakim ve savcılar ile yüksek yargıda görevli kişilerin adını ve nüfuzunu kullanarak hakkında dava açılan ve tutuklu olarak yargılanan sanık ve sanık yakınlarına maddi menfaat sağladıkları tespit edilen bir çeteye jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Bu çetede aralarında avukatların da bulunduğu 20 kişi yer aldı. Diyarbakır’da bazı hakim ve savcılar ile Yargıtay’da görevli yüksek yargı mensubu kişilerin isimlerini kullanarak maddi menfaat sağladıkları belirlenen çeteye Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyon yapıldı.

Haklarında terör, uyuşturucu ve cinayet gibi ciddi suçlardan soruşturma ve dava açılan tutuklu ve tutuksuz sanık ve sanık yakınlarından beraat ve tahliye kararı verileceği vaadiyle yüksek meblağda maddi menfaat sağladıkları tespit edilen çete üyeleri jandarma ekipleri tarafından uzun süredir takip altındaydı. Jandarma, çete üyelerini dün yapılan gözaltı, arama ve el koyma işlemleriyle yakaladı. Çete üyeleri hakkında hızlı bir operasyon gerçekleştirildi.

Çetenin, hakim ve savcıları etkileyebilmek ve maddi menfaat sağlayabilmek için tutuklu veya tutuksuz sanık ve sanık yakınlarından beraat ya da tahliye kararı alacakları vaadinde bulundukları belirlendi. Aralarında Diyarbakır Barosu’na kayıtlı 4 avukatın da bulunduğu 20 kişilik çete üyeleri ev ve işyerlerinde arama yapılarak gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çete üyelerinin telefon görüşmelerinin gizliliğini Whatsapp veya Facetime gibi uygulamalar üzerinden sağladıklarını tespit etti. Ayrıca, çete üyeleri arasında yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

Sorgulamaları tamamlanan 20 zanlı, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Güveni Kötüye Kullanma, Tehdit ve Kasten Yaralama” gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi. Bu kişilerin kamu görevlileriyle ilişkilerini kullanarak işlem yapacakları vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçuyla suçlandığı belirtildi. Jandarma, çetenin faaliyetlerini yürütürken kamu görevlileriyle yakın ilişki içinde olduklarının da altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Yargı Çetesine Operasyon! Hakim ve Savcılarla Çete Kurup Maddi Menfaat Sağlıyordu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin