1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır’da Yoğun Bakım Ünitesinde Skandal Saldırı!

Diyarbakır’da Yoğun Bakım Ünitesinde Skandal Saldırı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi’nde 8 aydır tedavi gören 31 yaşındaki Faruk U., sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Bu üzücü haber üzerine, Faruk U.’nun yakınları hastane personeline saldırdı. Bu saldırı sonucunda yoğun bakım ünitesinde hasar meydana geldi ve darp raporu alan 2 sağlık çalışanı, 1 temizlik görevlisi ve 1 güvenlik görevlisi, şikayetçi olarak olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Olayın yaşandığı sabah, Faruk U.’nun kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi. Ancak 8 aydır yoğun bakımda tedavi gören Faruk U., maalesef yaşamını yitirdi. Bu acı haber üzerine, yakınları sinir krizi geçirerek hastane çalışanları M.Ç. ve S.T. ile temizlik görevlisi F.K.’ye ve ardından müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisi B.D.’ye saldırdılar.

Yaşanan saldırı sonucunda yoğun bakım ünitesinde ciddi hasarlar oluştu ve hastane çalışanları vücutlarında morluklarla darp raporu alarak hasta yakınlarından şikayetçi oldular. Bu şikayet üzerine polis, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

Saldırıyı kınayan Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, yaşanan olayı şiddetle kınayarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakınları tarafından bölüm çalışanlarına yönelik saldırı düzenlenmiş, sağlık çalışanları, temizlik personeli ve güvenlik personelleri darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşanan bu şiddet olaylarının artık son bulması için yetkililerin caydırıcı cezai işlemler getirmesini bekliyor ve göreve davet ediyoruz.”

Bu acı olay, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetin vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık çalışanlarının, hastaları tedavi etmek ve onlara en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalıştıkları bir dönemde, onların da güvenliğinin sağlanması büyük önem taşıyor. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin son bulması için gerekli adımların hızla atılması ve caydırıcı cezaların uygulanması gerekmektedir. Eğitim ve farkındalık çalışmalarının da bu süreçte etkili olacağı düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Yoğun Bakım Ünitesinde Skandal Saldırı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin