1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Dodge ve Chrysler’dan Çağrı: Charger ve 300 Modellerinde Hava Yastığı Sorunu!

Dodge ve Chrysler’dan Çağrı: Charger ve 300 Modellerinde Hava Yastığı Sorunu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis, Dodge ve Chrysler markalarının Charger ve 300 modellerinde kullanılan hava yastıklarında yaşanan sorun nedeniyle geri çağırma işlemi başlattı. Otomobil üreticileri zaman zaman araçlarında meydana gelen çeşitli sorunlar nedeniyle geri çağırma programları başlatmaktadırlar. Bu sefer Stellantis, Charger ve 300 modellerinde kullanılan yan hava yastıklarındaki sorunları fark etti ve gönüllü bir geri çağırma programı başlattı.

İncelemelere göre, bazı modüllerin çatlaması ve parçalanması sonucunda kaza anında aracın içine yayılan şarapnel parçalarının yolculara zarar verebileceği belirlendi. Bu durumun önüne geçmek amacıyla Stellantis, geri çağırma programını 284 bin 982 sedan aracı kapsayacak şekilde başlattı. Şirket, bu sorunun araçların yüzde birinden daha azında mevcut olabileceğini tahmin ediyor.

Teknisyenler, bu geri çağırma programı kapsamında sorunlu araçlardaki hava yastığı modülünü değiştirecekler. Sorunlu modül, 5 Temmuz 2018 ile 19 Mayıs 2021 tarihleri arasında üretilmiş araçlarda bulunmakta. Bu dönem dışında üretilmiş araçlarda ise modül değişimi yapılacak ve olası risklerin önüne geçilmeye çalışılacak.

Dodge ve Chrysler markalarını bünyesinde bulunduran Stellantis, güvenlik konusunda her zaman titizlikle hareket etmektedir. Bu nedenle olası bir güvenlik riskinin önüne geçmek için hızlı ve etkili bir geri çağırma programı başlatmıştır. Bu program sayesinde araç sahipleri, güvenlikleri açısından endişelenmeden araçlarını kullanmaya devam edebilecekler.

Dodge ve Chrysler markalarının Charger ve 300 modellerinde yaşanan hava yastığı sorunu ile ilgili detaylı bilgilendirme ve geri çağırma işlemi ile ilgili tüm detaylar Stellantis tarafından araç sahiplerine iletilmiş olup, gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu sayede, araç sahipleri sorunsuz ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşamaya devam edebileceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dodge ve Chrysler’dan Çağrı: Charger ve 300 Modellerinde Hava Yastığı Sorunu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin