1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Doğu Anadolu’da Artan Boğulma Vakaları

Doğu Anadolu’da Artan Boğulma Vakaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Anadolu’da, sağanak yağışların ardından hava sıcaklıklarının normallerin üzerinde seyrettiği bir dönemde su boğulmalarında artış gözleniyor. Erzurum ve çevresinde akarsu, nehir ve göletlerde meydana gelen boğulma olaylarında arama kurtarma çalışmaları yapan Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıçları halkı uyarıyor. Bölgedeki akarsu ve göl diplerinin çamur kaplı olması, boğulma riskini arttırıyor. AFAD Erzurum Müdürlüğü dalgıcı Metin Yılmaz, boğulma vakaları için eğitimler düzenleyerek, suya girme konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Çocukların ve gençlerin özellikle sıcak havalarda serinlemek için akarsu ve göletlere girdiği belirtilen açıklamada, suyun dibinin çamurlu ve bataklık olabileceği vurgulanıyor. Bu tür sulardan kaçınılması gerektiği, özellikle çocukların denetlenmesi gerektiği dile getiriliyor. Panikleme durumunda boğulma riskinin arttığına dikkat çekilerek, bilinmeyen sularda yüzmenin tehlikeli olduğu vurgulanıyor.

Kurtarma amacıyla suya girenlerin de dikkat etmesi gereken noktalar özellikle vurgulanıyor. Boğulan kişilere yardım etmeye çalışırken daha fazla zarar verilebileceği belirtilerek, kurtarma tekniklerinin önemine işaret ediliyor. Boğulan kişilere tutunabileceği sopa veya ip gibi yardımcı materyaller atmanın en güvenli yöntem olduğu belirtiliyor. Gözetim altında tutulan çocukların suya girmelerine izin verilmemesi, suyun derinliği ile akımını kontrol etmenin önemine vurgu yapılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğu Anadolu’da Artan Boğulma Vakaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin