1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolar/TL Yükselişte Devam Ediyor: Piyasalar Haftalık TCMB Verilerini Bekliyor

Dolar/TL Yükselişte Devam Ediyor: Piyasalar Haftalık TCMB Verilerini Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar/TL paritesi, yukarı yönlü hareketinde yavaşlama göstererek 34 seviyesinin hemen üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bugün piyasalarda, haftalık Merkez Bankası (TCMB) verileri yakından takip edilecek. Dolar/TL, dün belirgin bir hareket göstermeyerek 09.00 itibarıyla 34,0800 seviyesinde işlem görüyor. Eğer bu seviyeden kapanış yaparsa, haftayı yüzde 0,2 kayıpla tamamlayacak demektir. TL, geçen hafta dolar karşısında yüzde 0,9, ay başından bu yana ise yüzde 2,7 değer kaybetti. Eğer bu seviyelerden ayı tamamlarsa, Mart ayından bu yana en büyük kaybını yaşamış olacak.

Dün düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Orta Vadeli Program’ın (OVP) gelecek hafta açıklanacağı duyuruldu. Ayrıca sosyal güvenlik ve sosyal yardımlara ilişkin yapısal reform alanları ele alındı. IMF’nin yayımladığı 4. Madde Gözden Geçirme Raporu’nda ise hükümetin enflasyonla mücadele programı değerlendirildi. Rapora göre, enflasyonla mücadelede kademeli bir yaklaşımın benimsenmesi ama büyümeyi kısıtlama riski taşıdığı belirtildi. Enflasyonu azaltmaya yönelik daha büyük ve önceden planlanmış mali konsolidasyona ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Bugün ekonomik güven endeksi ve haftalık TCMB verileri açıklanacak. Bankacılar, net uluslararası rezervin son bir haftada 4 milyar dolar azaldığını tahmin ediyor. Yarınki resmi tatilin ardından Ağustos ayı enflasyon verisi Salı günü yayımlanacak. Reuters anketine göre, aylık enflasyonun Ağustos’ta bir önceki aya göre düşüş göstererek yüzde 2,64’e gerilemesi bekleniyor. Yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 43 olarak korunacak ve TCMB’nin yüzde 38’lik hedefinin üzerinde devam edecek.

TCMB’nin PPK toplantı tutanaklarına göre, ağustos ayında gıda fiyatları etkisiyle aylık enflasyonun gerileyeceği ancak ana eğilimin değişmeyeceği öngörülüyor. Ayrıca hizmet enflasyonunun güçlü kalmaya devam edeceğine dikkat çekildi. Dolayısıyla, piyasalar bu gelişmeleri yakından izleyerek dolar/TL paritesindeki hareketleri ve enflasyon verilerini dikkate alacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar/TL Yükselişte Devam Ediyor: Piyasalar Haftalık TCMB Verilerini Bekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin