1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dolmuşçular Atağa Geçti: UKOME Kararına Tepkilerini Gösterdiler!

Dolmuşçular Atağa Geçti: UKOME Kararına Tepkilerini Gösterdiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtimat ve Cemalpaşa Kooperatifi’nin güzergahının paylaştırılması kararı üzerine tepki gösteren kooperatif üyeleri, 200 dolmuşuyla birlikte Atatürk Caddesi ve Türkkuşu Kavşağı’nda park ederek trafiği aksattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın şehir dışında olduğunu öğrenen esnaf, başkanla görüşmek istedi ancak talepleri karşılanmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen esnaf, trafiği de olumsuz etkiledi ve polis ekipleri önlem aldı. Esnafın dağılmasının ardından trafik normale döndü.

Itimat Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan, benzer bir kararın daha önce gündeme geldiğini ancak Karalar’ın bu kararın uygulanmayacağına dair söz verdiğini belirtti. Ancak UKOME’nin aldığı kararla kooperatifin hatlarına ek güzergahlar verilmesi esnafı mağdur etti. Doğan, hatlarının parçalanmasının kendileri için bir kayıp olduğunu ifade ederek, Başkan Karalar’ın bu konuda bilgisinin olmadığını dile getirdi. Kooperatif üyeleri, haklarını savunmak amacıyla kontak kapatarak tepkilerini ortaya koydu.

Kooperatif başkanının açıklamalarına göre, bu güzergahların verilmesiyle araçlardan 2 bin kişinin geçimini sağladığı belirtiliyor. Gelişmeler üzerine önlem almak ve hakları için mücadele etmek isteyen esnaf, eylemlerini sürdürebileceklerini ve Cuma gününe kadar tekrar benzer bir eylem yapabileceklerini ifade ettiler. Esnafın taleplerinin karşılanması ve haklarının korunması için belediye yetkilileriyle görüşme yapmak istedikleri ancak bu talebin şimdiye kadar karşılanmadığı belirtiliyor.

Tartışmaların devam ettiği konuyla ilgili olarak, kooperatif üyelerinin haklarının korunması ve ekonomik olarak mağdur edilmemeleri için çözüm bulunması gerektiği vurgulanıyor. Büyükşehir Belediyesi ile kooperatif üyeleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda olumlu bir çözüm bulunarak esnafın haklarının korunması ve verilen yeni güzergahların gözden geçirilmesi gerektiği konusunda anlaşma sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolmuşçular Atağa Geçti: UKOME Kararına Tepkilerini Gösterdiler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin