1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Donald Trump: ABD’ye Ekonomik Rönesans Vaadi!

Donald Trump: ABD’ye Ekonomik Rönesans Vaadi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Donald Trump, ABD’nin “ekonomik rönesans” yaşayacağı vaadinde bulundu. Trump, seçim kampanyası çalışmaları kapsamında New York kentinde Ekonomi Kulübü’nde konuşma yaptı. Başlangıçta ABD ekonomisinin felakete sürüklendiğini iddia ederek, Eski rakibi Joe Biden ve yeni rakibi Kamala Harris’in politikalarını eleştirdi ve ulusun ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk’ın, Trump’ın oluşturacağı bir komisyonun başkanlığını kabul ettiğini duyurdu. Bu komisyonun, federal hükümetin mali durumunu denetleyerek köklü reformlar yapılması için tavsiyelerde bulunacağını ve israfı azaltarak trilyonlarca dolar tasarruf sağlayacağını savundu.

Trump, New York Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada, enerji üretimini artırma, kripto para birimlerine destek olma, hükümet harcamalarını azaltma ve vergi indirimleri ile ABD ekonomisine liderlik etme sözü verdi. Ayrıca, ikinci döneminde seçilmesi halinde ABD enerji arzını artırmak için acil durum deklarasyonu yayınlayacağını ve her yeni yasal düzenleme için 10 eski düzenlemeyi iptal edeceğini açıkladı. Aynı zamanda, enflasyonu yenme, fiyatları düşürme ve ekonomik büyümeyi hızlandırma planları olduğunu belirtti. Bürokrasiyi azaltma ve petrol çıkarma yoluyla benzinin galon fiyatını 2 dolardan aşağıya çekme sözü verdi.

Trump ayrıca, Kamala Harris’i Marksist ve Komünist ideolojilere sarılmakla suçladı. Harris’in sağladığı mali desteklerle ABD ekonomisinin tehlikeye gireceğini iddia etti. Kamala Harris’in radikal sol politikalarını eleştirerek, ABD içinde ve dışında tehlikeler yaratacağını savundu ve bunun federal yardımlarla göçmenlere trilyonlarca dolar harcanması ve sosyal hizmetlerin yok edilmesi anlamına geleceğini vurguladı.

Sonuç olarak, Donald Trump, Amerikan ekonomisini rayına sokmak için çeşitli politikalar önerdi ve rakiplerini eleştirerek kendi yönetim planını öne çıkardı. Vaat ettiği ekonomik rönesans ile ABD ekonomisinin yeniden canlanacağını iddia etti. Bunun yanı sıra, Kamala Harris ve Joe Biden gibi politikacılara yönelik sert eleştirilerde bulunarak seçmenleri etkilemeye çalıştı. Trump’ın seçim vaatleri ve eleştirileri, ABD başkanlık seçimleri öncesinde gündemde yer almaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Donald Trump: ABD’ye Ekonomik Rönesans Vaadi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin