1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Donald Trump, Kamala Harris Ekonomi Politikalarını “Komünizm” İlan Etti

Donald Trump, Kamala Harris Ekonomi Politikalarını “Komünizm” İlan Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’da devam eden seçim yarışında Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris’in ekonomi politikalarını eleştirdi. Trump, Harris’in politikalarını “komünizm” olarak nitelendirerek Sovyetler Birliği ekonomik sistemine benzetti. Trump ayrıca, Harris’in partisi içinde eleştirildikten sonra aday olmasını bir darbe olarak tanımladı. Harris’e karşı kadın düşmanlığı üzerinden dil kullanan Trump, Time dergisinin kapağındaki Harris çizimini eleştirdi. Seçimlerde Demokratların adayı olan Harris, market ürünleri ve reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların artmasını ve vergilerin azaltılmasını hedefliyor.

Seçim yarışı tüm hızıyla devam ederken, Joe Biden’in çekilmesi sonrasında yeni rakibi Kamala Harris ile yarışa devam eden Donald Trump, kampanyasında Harris’in ekonomi politikalarını hedef aldı. Trump, Harris’in konuşmasını tam komünist gibi nitelendirerek, sosyalist fiyat kontrolleri uygulamak istemesini Sovyetler Birliği ekonomik sistemine benzeterek eleştirdi. Ayrıca Trump, Harris’in partisi içinde eleştirildikten sonra Joe Biden’ın yerine aday olmasını bir darbe olarak gördüğünü ifade etti.

Trump, Time dergisinin kapağındaki Harris çizimini de gündeme getirerek, kadın düşmanlığı üzerinden bir dil kullandı. Dergi kapağı için “Bir sürü fotoğraf çekmişler ama işe yaramamış, bu yüzden bir ressam tutmuşlar” diyen Trump, kendisinin Harris’ten daha iyi göründüğünü iddia etti. Seçimlerde Demokratların adayı olan Harris ise ekonomi politikalarıyla market ürünleri ve reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların artmasını ve vergilerin azaltılmasını hedefliyor.

Harris’in politikaları arasında gıda ve market ürünlerinde fiyatların fahiş şekilde yükseltilmesini engelleyen yasa tasarısı da bulunuyor. Harris, bu yasa tasarısını Kongre ile birlikte çalışarak geçirmeyi planlıyor. Seçimlerin ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşeceği ve Harris’in ekonomi politikalarının ana odak noktasının orta sınıfın refahı olduğu belirtiliyor. Trump ise sert eleştirileriyle ve rakibini komünistlikle suçlayarak seçim kampanyasını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Donald Trump, Kamala Harris Ekonomi Politikalarını “Komünizm” İlan Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin