1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DP Lideri Gültekin Uysal’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Hırsız Evdeyse Kapı Kilit Tutmadı”

DP Lideri Gültekin Uysal’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Hırsız Evdeyse Kapı Kilit Tutmadı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrat Parti lideri olan Gültekin Uysal, SÖZCÜ’ye verdiği röportajda ülkenin kötü niyetli bir yönetim tarafından yönetildiğini belirtti. Uysal, devletin okulunu bile temizletmeyen bir yönetimle karşı karşıya olduklarını vurguladı. Ekonomiden sağlığa, tarımdan eğitime kadar her alanda çöküş yaşandığını ifade eden Uysal, ülkede namus kıtlığı olduğunu ve bu durumun gerçek felaket olduğunu dile getirdi. Milletin kaynaklarına çökenlerin milli güvenlik sorunu oluşturduğunu da belirtti.

Uysal, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan kaçakların vatandaş yapıldığını hatırlatarak, suç kaydı bulunan canilerin sokaklarda dolaştığını ve polisleri şehit ettiklerini dile getirdi. Sokaklarda çetelerin dolaştığını ve Escobar Cumhuriyeti’ne benzeyen bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Uysal, sözlerini SÖZCÜ’ye iletti.

Demokrat Parti lideri Uysal, Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül’ün sorularını Demokrat Parti Genel Merkezi’nde yanıtladı. Uysal, devletin okulunu temizleyemeyen ve temizlemek isteyen belediyeyi engelleyen bir yönetimin kötü niyetli olduğunu belirtti. Ülkede güvenlik endeksine değil, güvenlik endeksine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Suç işleyenlerin cezasız kalması durumunda yeni suçlar işlendiğini ifade etti.

Çetelerin palazlandığı konusunda da konuşan Uysal, İçişleri Bakanı’nın operasyonları açıkladığını ve çeteleri çökertildiğini duyurduğunu belirtti. Ancak çetelerin çoğunun İstanbul’da faaliyet gösterdiğini ve eski dönemde palazlandığını öne sürdü. Siyasi partilerin kendilerini kurtarmak için ülkeyi yakmayı göze aldığını dile getiren Uysal, kamu kaynaklarının göz göre göre soyulduğunu ifade etti.

Adaletin sadece adında kaldığını belirten Uysal, yeni ceza kanunu yapılması gerektiğini ve hiçbir iktidarın af çıkarma yetkisine sahip olmaması gerektiğini söyledi. Ülkede bir avuç insanın cürüm işleyerek büyük pay aldığını ve halkın yararlanamadığını belirtti. Uysal, ülkenin yeni bir yönetimi kaldıramayacağını ve namuslu bir iktidara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DP Lideri Gültekin Uysal’dan Çarpıcı Açıklamalar: “Hırsız Evdeyse Kapı Kilit Tutmadı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin