1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DSÖ, M-çiçeği Alarmı Verdi! Pilotlara Uyarı: Bulaşıcı Hastalıklara Dikkat!

DSÖ, M-çiçeği Alarmı Verdi! Pilotlara Uyarı: Bulaşıcı Hastalıklara Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde başta Afrika olmak üzere birçok ülkede tespit edilen ve DSÖ’nün acil durum ilan ettiği M-çiçeği hastalığına dair önlemler konuşulurken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de pilotlara bulaşıcı hastalıklarla ilgili prosedürlere uymaları gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Buna göre, uçuş esnasında bir yolcunun bulaşıcı hastalık semptomları taşıması durumunda sorumlu kaptan pilot hızlı bir şekilde hava trafik kontrolörüyle irtibata geçecek ve gerekli prosedürleri uygulayacak.

SHGM’nin resmi internet sitesinde yer alan uçuş operasyonu direktifleri açıklamasında pilotlara bulaşıcı hastalık uyarısı yapıldı. Buna göre, uçuş esnasında tespit edilen şüpheli bir bulaşıcı hastalığın sorumlu kaptan pilot tarafından derhal ilgili Hava Trafik Ünitesine bildirilmesini sağlayacak prosedürlerin işleticiler tarafından oluşturulması ve ilgili İşletme El Kitaplarında tanımlanması sağlanacak.

Açıklamada, işleticilerin varış meydanında, halk sağlığına ait risklerin yönetimi için gerekli özel tıbbi personel ve ekipmanın hazır bulunmasını sağlamak amacıyla, uçuş esnasında şüphelenilen bir bulaşıcı hastalığın sorumlu kaptan pilot tarafından derhal Hava Trafik Ünitesine bildirilmesini sağlayacak prosedürler oluşturacakları belirtildi. Uçuş esnasında bir kişinin ateşi varsa ve belirli semptomlar gösteriyorsa, bulaşıcı bir hastalıktan şüphelenilmeli ve ileri tetkik ve değerlendirme yapılması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Özellikle uçuş esnasında yolcular arasında bulaşıcı hastalık belirtisi taşıyan birinin tespit edilmesi durumunda, hızlı bir şekilde gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Pilotların bu konuda duyarlı olmaları ve gerektiğinde acil bir şekilde durumu bildirmeleri gerekmektedir. Bu sayede hem yolcuların sağlığı korunacak hem de hastalığın yayılması engellenecektir.

SHGM’nin bu uyarısı, uluslararası havacılık sektöründe güvenliği ve sağlığı korumak amacıyla da oldukça önemlidir. Bulaşıcı hastalıkların hava yoluyla yayılma riski göz önünde bulundurularak alınan tedbirler, hem pilotların hem de yolcuların sağlığını korumak için önemli bir adımdır.

Sonuç olarak, bulaşıcı hastalıkların hava yolculuğunda yayılmasını önlemek amacıyla pilotların dikkatli olması ve belirtileri tespit etmeleri gerekmektedir. SHGM’nin bu konuda yapmış olduğu uyarılar, hem havayolu şirketlerinin hem de pilotların bu konuda daha duyarlı olmalarını sağlayacaktır. Bu sayede hava seyahatlerinde yolcuların sağlığı ve güvenliği daha iyi korunmuş olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DSÖ, M-çiçeği Alarmı Verdi! Pilotlara Uyarı: Bulaşıcı Hastalıklara Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin