1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Çarpıcı Açıklamalar: “BÜLENT ECEVİT ANILDI VE GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Çarpıcı Açıklamalar: “BÜLENT ECEVİT ANILDI VE GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM’de gündem değerlendirmelerinde bulundu. Aksakal, DSP kurucularından Bülent Ecevit’i anarken aynı zamanda Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümünü kutladı ve Gazze’deki olaylara değindi. Aksakal, Bülent Ecevit’in doğum gününü anarak onun ideallerini ve öngörülerini takdir etti.

DSP Genel Başkanı, Bülent Ecevit’i anma konuşmasında; demokratik sol düşüncenin kurucusu, emeğin mücadelesinde lider, lâiklik savunucusu ve parti onursal genel başkanı olarak Ecevit’in önemine vurgu yaptı. Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümünü kutlarken de “İki devlet, tek millet” yaklaşımını övdü. Aksakal, Gazze’deki insanlık dramına da değinerek İsrail’in saldırılarını kınadı ve tüm siyasi parti liderlerini Amerika ile ilişkileri gözden geçirmeye çağırdı.

Aksakal ayrıca Mersin’de yaşanan otobüs kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti. Trafik kurallarının titizlikle uygulanması gerektiğini vurguladı. Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig’de şampiyon olmasını kutladı ve takımı tebrik etti.

Ekonomik konulara da değinen Aksakal, Türkiye’nin yeni faiz politikalarını eleştirdi. Kredilerin yükselmesinin işletmeler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduatların ekonomiye zarar verdiğini ve bunun carry trade ile düzeltilmeye çalışılmasının hatalı olduğunu ifade etti.

Büyükkarıştıran Beldesi Belediye Başkanlığı seçimlerine de değinen Aksakal, halkın desteğini alarak seçime hazır olduklarını söyledi. Manipülasyon iddialarının araştırılması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulundu ve dürüst seçimlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Aksakal, Demokratik Sol Parti’nin projeleri ile halkın mutlu bir yaşama kavuşacağına inandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Çarpıcı Açıklamalar: “BÜLENT ECEVİT ANILDI VE GAZZE’DE İNSANLIK DRAMI”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin