1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Pimi Çekilmiş El Bombası!”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Pimi Çekilmiş El Bombası!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinin değiştirilmesine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Aksakal, Kurtulmuş’un sözlerini eleştirerek, “Anayasamızın üçüncü maddesinden dem vurarak ilk dört maddesini tartışmaya açma gayretinde görünen sayın Numan Kurtulmuş, HÜDA-PAR ve HDP/DEM çizgisinde bir arayışın içerisine girmiştir.” açıklamasında bulundu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı açıklamada, “TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un ‘Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz’ şeklindeki sözleri, laik cumhuriyete yönelik bir kalkışma denemesi olarak değerlendirilebilir.” ifadelerini kullandı. Aksakal, Kurtulmuş’un önerisinin demagoji olduğunu belirterek, “Bölgede yaşanan siyasi gelişmeler göz önüne alındığında, Meclis Başkanı’nın Türkiye’nin önceliklerinden uzakta olduğu açıktır.” dedi.

Aksakal, Kurtulmuş’un Anayasa’nın üçüncü maddesine vurgu yaparak diğer maddeleri tartışmaya açması durumunda, yeni bir TBMM Başkanı ile yeni anayasa çalışmalarının koordine edilmesinin daha uygun olacağını savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Numan Kurtulmuş’a sert tepki: “Pimi Çekilmiş El Bombası!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin