1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Dünya Rekorları Tutkunları Üzgün: En Yaşlı Yapışık İkizler Hayatını Kaybetti

Dünya Rekorları Tutkunları Üzgün: En Yaşlı Yapışık İkizler Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guinness Dünya Rekorları tarafından kaydedilen rekorlar arasında yer alan ‘dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri’ Lori ve George Schappell, 62 yaşında vefat etti. 18 Eylül 1961 tarihinde anne karnında kafatasından yapışık olarak doğan kardeşlerin hayatı, hayati kan damarlarını ve beyinlerinin yüzde 30’unu paylaşmalarıyla birçok zorlukla geçmişti. 7 Nisan tarihinde Pennsylvania Üniversitesi Hastanesi’nde hayatlarını kaybeden ikizlerin ölüm nedeni ise henüz açıklanmamıştır.

Lori ve George Schappell, Guinness Dünya Rekorları’na ‘Yaşayan en yaşlı yapışık ikizler’ ve ‘Şimdiye kadarki en yaşlı kadın yapışık ikizler’ olarak geçmişti. Kardeşlerin yaşamları boyunca birbirlerine destek olmaya çalıştıkları ve ilginç bir yaşam sürdükleri bilinmekte. George, yürüyememe sorunu nedeniyle Lori’nin ittiği bir tekerlekli sandalyede otururken, Lori ise başarılı bir bowling oyuncusu ve George’un konserlerinde ona eşlik eden biri olarak tanınıyordu.

Bir hastanenin çamaşırhanesinde çalışmış ve George’un konser programlarına uyum sağlayarak farklı ülkelerde bulunan turnelere katılmışlar. İkizlerin doğduklarında en fazla 30 yaşına kadar yaşayabilecekleri söylenmesine rağmen, Lori ve George 62 yıl 202 gün boyunca yaşamışlardır. Bu süre boyunca birbirlerine destek olmaya devam eden ikizler, dünya çapında ilgi gören bir yaşam sürmüşlerdir.

Demirören Haber Ajansı tarafından sunulan bu haberde, dünyanın en ilginç ve dikkat çekici ikizlerinden Lori ve George Schappell’in yaşamlarına ve rekorlarına dair bilgilere yer verilmiştir. Guinness Dünya Rekorları tarafından kaydedilen bu rekorlar, ikizlerin ölümüyle birlikte kaybolmuş olsa da, yaşamları boyunca insanlara ilham vermişler ve farklı olanın ne kadar değerli olduğunu göstermişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünya Rekorları Tutkunları Üzgün: En Yaşlı Yapışık İkizler Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin