1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dünyanın En Büyük Otel Zincirinden Skandal Haber: Diyarbakır’da Kaçak Düğün Salonu!

Dünyanın En Büyük Otel Zincirinden Skandal Haber: Diyarbakır’da Kaçak Düğün Salonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük otel zinciri olan 65 ülkede 560 oteli yöneten şirket, 8 yıl önce Diyarbakır’da 171 odalı bir otel açtı. Ancak, 6 Şubat depreminin ardından kentte yaşanan yıkım ve yaralar hala taze iken, otelin bahçesine 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kaçak bir düğün salonu inşa edildi. İlgili imar yönetmeliğine göre kesinlikle çivi dahi çakılamayacağı belirtilmesine rağmen, otel projesine ekli onaylı bir çekme payı olarak gösterilen alanda gece gündüz çalışarak, imar planına aykırı şekilde 2 bin metrekarelik bir düğün salonu dikildi.

Çevre duvarının arkasındaki yeşil alan üzerine inşa edilen kaçak salonun dış cephesi otel binasına uyumlu hale getirilmeye çalışıldı ancak, halkı rahatsız eden bu durum uzun süre devam etti. Otel bahçesinde hiçbir alt yapı çalışması yapılmadan beton dökülerek inşa edilen kaçak yapı, 4 ay boyunca engellenmedi ve inşaat tamamlandıktan sonra ciddi bir para cezası uygulandı.

Yerel belediye olan Yenişehir Belediyesi, kaçak yapıya göz yumduğu iddiaları karşısında, işlem yapmadan inşaatın bitmesini bekledi. Ancak, inşaat tamamlandıktan sonra idari para cezası uygulanarak durdurma tebligatı yapıldı. Otel yönetimi bu durumu mahkemeye taşıyarak işlemlerin durdurulmasını talep etti. Mahkeme, belediyeden kaçak yapı hakkındaki tüm belgeleri istedi ve durumu incelemeye aldı.

Kaçak yapıyla ilgili suç duyurusunda bulunulmazken, olası riskler konusunda bilgilendirme yapıldı. Dikkat çeken bir diğer nokta ise otelin AKP’li milletvekilinin yeğeni ve FETÖ ile ilişkilendirilen bir işadamının ortak işlettiği olmasıydı. İşadamı, FETÖ’nün yönetiminde yer aldığı için terör örgütü üyeliğinden yargılandı ancak beraat etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın En Büyük Otel Zincirinden Skandal Haber: Diyarbakır’da Kaçak Düğün Salonu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin