1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. E-Ticaret Sitelerinde Dolandırıcılık Operasyonu: Ürün Satıcılarını Hedef Alan Şüpheliler Yakalandı

E-Ticaret Sitelerinde Dolandırıcılık Operasyonu: Ürün Satıcılarını Hedef Alan Şüpheliler Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, e-ticaret sitelerinde ürün satışı yapanları hedefleyen dolandırıcılar 3 farklı ilde yakalanmıştır. Dolandırıcılar, popüler e-ticaret sitelerinde yer alan ilanlara müşteri gibi davranarak satıcıları kandırmış ve dolandırıcılık olayını gerçekleştirmişlerdir. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilmiştir.

Dolandırıcılar, Sahibinden.com gibi platformlardaki ilanlara müşteri gibi yaklaşarak satıcıları ikna etmişlerdir. Satıcılara ürünü yakından incelemek istediklerini söyleyerek, “yakında tanıdık biri var, ürünü ona gönderebilirsiniz” diyerek güven kazanmışlardır. Satıcılar da bu isteği yerine getirerek ürünü dolandırıcıların belirttiği adrese kargolamışlardır. Dolandırıcılar, kargo takip numarasını öğrenerek sahte kimliklerle kargoyu teslim almışlardır. Ürünü gönderen satıcılar ise parasını alamayıp kargosunun geri gelmesiyle mağdur duruma düşmüşlerdir.

Dolandırıcıların özellikle hedefinde pahalı telefonlar ve teknolojik cihazlar bulunmaktadır. Yüksek fiyatlı ürünleri hedef alan şüpheliler, satıcıları kandırarak ürünleri elde etmişlerdir. Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 11 kişi gözaltına alınmış ve soruşturma devam etmektedir. Operasyon sonucunda 4 kişinin cezaevinde olduğu bilgisi de paylaşılmıştır.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları önemlidir. İnternet üzerinden yapılan satışlarda kargo takip numaralarının kimseyle paylaşılmaması ve ürün teslimatlarında güvenilir yöntemler kullanılması önerilmektedir. Dolandırıcıların tuzaklarına düşmemek için her zaman dikkatli olunmalı ve güvenilir platformlar tercih edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
E-Ticaret Sitelerinde Dolandırıcılık Operasyonu: Ürün Satıcılarını Hedef Alan Şüpheliler Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin