1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Edremit’te Renkli ve Canlı Kanarya Yarışması Heyecanı!

Edremit’te Renkli ve Canlı Kanarya Yarışması Heyecanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit ilçesinde düzenlenen organizasyonda, farklı kentlerden getirilen 2,070 kanarya, duruş ve renklerinin canlılığı açısından dereceye girebilmek için yarıştı.

Yarışma, Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafından Güre Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Jüriliğini İtalyan, İrlandalı ve Belçikalı 4 hakemin üstlendiği yarışmaya kanarya tutkunları ilgi gösterdi.

Adana’dan gelen İdris Karaca’ya ait kanarya birinci olurken, ikinciliği İlker Özkan’ın kanaryası, üçüncülüğü ise Hüseyin Aydın’ın kanaryası elde etti. Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Oğuz Özkaya, yarışmaların 20 yıl önce İzmir’de başladığını ve son 8 yıldır da Edremit’te düzenlendiğini belirtti.

Özkaya, etkinliğin dünyanın en büyük yarışmalarından biri haline geldiğini vurgulayarak, 2,070 kuşla bu yıl rekor kırıldığını söyledi. Katılımın yüksek olmasından dolayı Belçika, İrlanda ve İtalya’dan gelen hakemlere teşekkür etti. Yarışmada kuşların her detayının puanlandığını ve standartlarının bulunduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edremit’te Renkli ve Canlı Kanarya Yarışması Heyecanı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin