1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eğirdir Gölü’nde Çığlık Atan Sinek İstilası! – Dr. Kesici: “Göl Kokarsa Sonuç Kaçınılmaz”

Eğirdir Gölü’nde Çığlık Atan Sinek İstilası! – Dr. Kesici: “Göl Kokarsa Sonuç Kaçınılmaz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğirdir Gölü, suyun oksijensiz kalmasına neden olan su bitkileri ve alglerin yayılması sonucu binlerce su canlısının ölüsünün kıyıya vurduğu, kuraklığın da görüldüğü bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Gölde son günlerde aşırı sinek sorunu yaşanmaktadır. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, sinek istilasını belgelemiştir.

Dr. Kesici, göl kıyılarında, sokaklarda ve evlerde yaşanan yoğun sinek istilasını gözlemlemiştir. Halkın gece sokakta dolaşması veya akşamları ışık yakması artık mümkün değildir. Dr. Kesici, ayrıca Eğirdir’de sivrisineklerin de görülmeye başlandığını vurgulamıştır. Göldeki kirliliğin artması durumunda, gölün kokacağını ve sonuçların kaçınılmaz olacağını belirtmiştir. Dr. Kesici, Eğirdir Gölü’nün geleceğini koruma ve belirleme görevinin kendilerinde olduğunu ifade etmiştir.

Eğirdir Gölü’ndeki son durum hakkında bilgiler veren Dr. Kesici, göl yüzeyinin zamanla daraldığını ve derinliğinin azaldığını belirtmiştir. 1960’ların başında 518 kilometrekare olan göl yüzeyi, 2024 yılı itibarıyla 426 kilometrekareye kadar düşmüştür. Ortalama derinlik de zamanla azalarak 3,2 metreye kadar gerilemiştir. Bu durum, göldeki çekilmelerin ve kirliliğin arttığının göstergesidir.

Göldeki sorunların daha fazla yükselmesi üzerine Eğirdir halkı, bir toplantı düzenleme kararı almıştır. 10 Ağustos tarihinde Eğirdir Kale Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan ‘Gelin gölün sesi olalım’ toplantısı için tüm Eğirdirliler davet edilmiştir. Toplantıda, göl sorunlarına dikkat çekilerek çözüm önerileri tartışılacaktır. Bu toplantı, gölün korunması ve geleceğinin belirlenmesi açısından önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğirdir Gölü’nde Çığlık Atan Sinek İstilası! – Dr. Kesici: “Göl Kokarsa Sonuç Kaçınılmaz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin