1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eğirdir Gölü’nde Kuraklık Tehlikesi!

Eğirdir Gölü’nde Kuraklık Tehlikesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nden emekli akademisyen ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü’nün en dar noktası olan Kemer Boğazı’ndaki kuraklık tehlikesinin arttığını vurguladı. Kemer Boğazı’nın Gelendost-Yenice ile Senirkent-Akkeçili arasında kuruması durumunda kamışlık ve sazlık istilasının yaşanabileceğine dikkat çeken Dr. Kesici, gerekli önlemlerin alınmaması halinde gölün bu noktadan ikiye bölünebileceği uyarısında bulundu.

Bu bölümün Eğirdir Gölü’nün en dar noktası olduğunu belirten Dr. Kesici, bölgenin su seviyesinin azaldığını ve kıyılardan başlayarak büyük adacıklar ve sazlık adalarının gölü tamamen ikiye ayırabileceğini ifade etti. Eğirdir Gölü’nün en az su seviyesine sahip bölgelerinden biri olan Kemer Boğazı’nın bakımının ve gençleştirmesinin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Dr. Kesici, gölün en yüksek rakıma sahip tarafının burası olduğunu belirterek, bölgenin eski haline döndürülmesi gerektiğini ve bölündüğü takdirde gölün daha hızlı yok olabileceğini ve buharlaşmanın artabileceğini söyledi. Derinliğin 1,5 metreyi geçmediği ve bazı yerlerde 50-60 santimetre olduğu bilgisini verdi. Bölgenin bataklıklaşmış durumda olduğunu ve bölgeyi geçmenin tehlikeli olduğunu vurguladı.

Dr. Erol Kesici, Kemer Boğazı’ndaki su seviyesinin düşüklüğü ve bataklıklaşma durumunun göl için olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekerek, bölgede gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğirdir Gölü’nde Kuraklık Tehlikesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin