1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Eğitim Bir-Sen Üyelerinden Kayseri’de Şiddet Protestosu: “Artık Yeter!”

Eğitim Bir-Sen Üyelerinden Kayseri’de Şiddet Protestosu: “Artık Yeter!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Bir-Sen sendikasına üye öğretmenler, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak eğitimde artan şiddet olaylarını protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Mehmet Emin Aslantürk, şiddet olaylarının can yakıcı bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek acil yasal düzenleme talebinde bulundu.

Aslantürk şiddet olaylarının önlenmesi için yıllardır yetkililere çağrıda bulunduklarını belirtti. Seslerine kulak verilse, önlemlerin zamanında alınsa bugün farklı konuları konuşuyor olabileceklerini ifade etti. Son zamanlarda Melikgazi Kadı Burhanettin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz’a öğrenci tarafından bıçaklı saldırı ve Melikgazi İbrahim Kendiroğlu İlkokulu Müdürü Yaşar Yıldırım’a yapılan veli saldırısını anımsatarak, bu tür şiddet olaylarının artışında suçluların cezasızlık hissinin büyük rol oynadığını vurguladı.

Şiddeti gerçekleştiren kişilerin cezalandırılması gerektiğini ve yasal yaptırımların daha caydırıcı olması gerektiğini belirten Aslantürk, salıvermek yerine ciddi cezai yaptırımların olması gerektiğini dile getirdi. Bu tür kişilerin cezalarının ağır olması ve adaletin sağlanması gerektiğini savundu.

Eğitim Bir-Sen sendikası olarak eğitimde yaşanan şiddetin önlenmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulunan Aslantürk, eğitim ortamlarının güvenliği ve öğrenci-öğretmen ilişkilerinin korunması gerektiğini vurguladı. Eğitimin şiddetin olmadığı, saygının ön planda olduğu bir ortamda gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Protesto açıklamasının ardından sendika üyeleri, şiddete karşı mücadelede daha etkili adımların atılması için seslerini duyurmayı sürdüreceklerini belirttiler. Eğitim camiasında yaşanan şiddet olaylarının artık ciddiye alınması gerektiğini ve çözüm için toplumsal bir farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade ettiler. Eğitimde yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi ve güvenli bir eğitim ortamının sağlanması için birlikte hareket etme çağrısında bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim Bir-Sen Üyelerinden Kayseri’de Şiddet Protestosu: “Artık Yeter!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin