1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eğitimdeki Sorunlara Dikkat Çeken CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten Miting Çağrısı

Eğitimdeki Sorunlara Dikkat Çeken CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten Miting Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, parti merkezinden çağrıda bulunarak, “Eğitim Sistemi siyasi İktidarın Yap Boz Oyun Tahtasına Dönüştü” başlıklı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eğitim sistemimiz, maalesef siyasi iktidarın oyun tahtasına dönmüştür. Son yıllarda 9 farklı Milli Eğitim Bakanı yaşanmıştır ve her defasında eğitim sisteminin değişmesi gerektiği savunulmuştur. 18 kez müfredat değişikliği yapılmış olup eğitim kalitesi düşmüş, uluslararası testlerde öğrencilerimizin başarısı düşük seviyededir.

Eğitim bütçesinden ayrılan pay giderek azalmış, veliler okullarda temizlik ve güvenlik gibi maliyetleri karşılamak zorunda kalmıştır. Eğitim emekçileri yetersiz ücretlerle çalıştırılmış, atanamayan öğretmen sayısı 1 milyonu geçmiştir. Mülakat uygulaması nedeniyle binlerce öğretmen adayı mağdur durumdadır.

Eğitim, temel bir insan hakkıdır ve her çocuğun nitelikli eğitime erişimi devletin temel sorumluluğudur. Ancak son dönemdeki uygulamalar, Cumhuriyet’in temel değerlerine zarar vermektedir.

Bu nedenle CHP, 18 Mayıs Cumartesi günü Saraçhane’de bir miting düzenleyerek, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekecektir. Mitinge CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılması beklenmektedir. Tüm yurttaşlarımızı bu önemli etkinliğe katılmaya davet ediyoruz” şeklinde ifadeler kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitimdeki Sorunlara Dikkat Çeken CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten Miting Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin